12.6.2014

Genin ensimmäiset päivät Fourwaysissä

Jos jaksoitte lukea aiemman postauksen loppuun, tiedätte, että Sirun ratsuponiori Gen tuli tiistaina minulle ylläpitoon kahden viikon ajaksi Sirun ollessa Espanjassa. Tehtäväni on yrittää "uudelleenkouluttaa" Geniä, sillä siitä on nykyään tullut melko mahdoton ratsastettava; koskaan ei tiedä, milloin se yrittää heittää selästä, saattaa ryöstää ihan äkkiarvaamatta, eikä suostu ravaamaan ilman epämääräisiä pukkeja.
Gen saapui tiistaina, jolloin en sitä käsitellyt muuten kuin harjaamalla. Gen sai "karsinakseen" hoitopuomin, jonka suljin edestä riimunnarulla. Saa luvan kelvata, koska Fourwaysin puolella on täyttä, eikä Neea varmastikaan tykkäisi, jos laittaisin sen hänen puolelleen. Muutenkaan Gen ei välttämättä tulisi toimeen tuntemattomien hevosten lähettyvillä.

Genin varusteita säilytän hoitopuomin yläpuolella olevalla loimitelineellä, joka on entinen Neean puolen karsinarivistö.
Koska Geniä oli vaikea harjata sen karsinassa, viritin sen käytävään. Yritin ensin etsiä joulukuusen jalkaa, mutten löytänyt, joten päädyin kehittelemään. Meillä kun on tallin oven alla jotain tuollaista keltaista juttua, jonka nimi ei nyt tule mieleen, sain tehtyä siihen painauman, jossa Genin keppi pysyi, ettei heppa kaatunut eteenpäin ja laitoin riimunnarut niin kireälle, ettei se voinut kaatua kummallekaan sivulle. Ja siinä pysyi. :)
Gen käyttäytyi harjatessa oikein esimerkillisesti, ei yrittänyt pyöriä eikä näykkiä, mutta tietysti asiaan vaikutti myös riimunnarujen kireys.

Keskiviikkona Gen pääsi aamulla muiden hevosten kanssa laitumelle. Vähän arvellutti laittaa se saman tien samalle laitumelle orieni (ja Bluen) kanssa, mutta kun se oli ainoa paikka, jonne sen voi laittaa, sillä tammat olivat toisella laitumella ja orit toisella. Hyvin kuitenkin meni, Blue pisti pojan heti kuriin, kun yritti alkaa pomottelemaan.
Askartelin myös nopeasti Crysille kärpäspannan, kun ötökät sitä niin kiusaa (ja ihan oikeasti kiusaa, jos olette nähneet erään postauksen kuvan).


Gen ei kamalasti pitänyt Bluesta. 

Olen tehnyt tallin ilmoitustaululle listan, mikä päivä Genin kanssa tehdään mitäkin. Keskiviikkona oli taluttelua vuorossa, joten nappasin orin laitumelta ja lähdettiin kävelemään kohti peltoa, jonka reunalla käännyttiin takaisin, ettei Gen riehaantuisi isosta alueesta, jolla voisi viilettää niin kovaa kuin haluaa. Alkumatka meni tosi hienosti, mutta kun päästiin polulle, tuli sille kamala kiire syömään. Annoin sen napsia aina välillä, ja jäin pellonreunaan syöttelemään sitä. Kotiinpäin tullessa ravattiin vähän, pienten pyörimisten jälkeen se sujui tosi hyvin ja kotona Gen pääsi takaisin laitumelle.En saanut kovin hyviä kuvia, kun ei ollut kamerajalkaa mukana.

Torstaina, eli tänään nousin Genin selkään. Listassa luki juoksutusta, joten sitä siis. Koska olin yksin kotona, en saanut Neeaa juoksuttajaksi, joten jouduin käyttämään kamerajalkaa. Siellä me sitten sateessa pyörittiin kameratelineen ympärillä. :D
Gen ei aluksi digannut ideaa ja takapää lenteli aina vähän väliä. Mentiin aluksi (kun poni oli rauhoittunut) käyntiä, jonka jälkeen yritin ravia, mutta siitä tuli taas sitä ravin ja laukan välimuotoa, joten annoin Genin nostaa laukan. Joitain kierroksia laukattuamme hidastin heppaa ja kuin taikaiskusta, se alkoi yhtäkkiä ravata muodossa. Ihmeellinen toi heppa. :D Olin tietysti kovin tyytyväinen ja annoin sen ravata, kunnes koin paremmaksi hidastaa käyntiin, kun kaikki meni vielä hyvin. Käveltiin hetki ja vaihdettiin suuntaa, jolloin Gen alkoi taas sikailemaan. Laukattiin vähän, jonka jälkeen taas ravia, muttei yhtä hyvin, mutta ravasi kuitenkin. Siihen olikin hyvä lopettaa. Poni talliin, kuivaus, harjaus ja loimitus.

Linkkaan tähän vielä muutama päivä sitten valmiiksi saamani videon:


Haluatteko tulevaisuudessakin kuulla Genin kuulumisia?
Kertokaa myös pidittekö videosta!

8 kommenttia:

 1. Hieno video :) ja suloinen tuo Gen, kyllä ainakin mua kiinnostais lukea lisää Genin kanssa puuhailusta :D

  - KitKatPoni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Gen on kyllä tosi suloinen ja varmasti kirjoitankin siitä vielä :)

   Poista
 2. Anonyymi13.6.14

  Olisi kiva jos kirjottaisit Genin koulutuksesta sinun luonasi.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti siitä tulee vielä ainakin yksi postaus! :)

   Poista
 3. Oih kunpa mulla olis edes murto-osa sun innostuksestas ja aktiivisuudestas! Oikeen häpeän itseäni joka päivä kun en saa itseäni revittyä ulos. Mun pitäis löytää vissiin seuraa, koska yksin en vaan viitsi. Mutta erittäin mukava postaus, video oli ihana (ja AH se musiikki, oon kuunnellut sitä aivan liikaa viimeisen viikon aikana...). Mutta siis öm ei mulla muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi voi kiitos! <3 Seura tosiaan kannattaa, Siru ja Neea saa mutkin pysymään aktiivisena tän harrastuksen suhteen. :) Ja ehkä tällä kesälläkin on vaikutuksensa, kun kevyemmissä vaatteissa on kivempi ratsastaa kuin toppatakissa :D
   Ja toi musiikki on <3!

   Poista