9.6.2014

1 vuosi w/ FS Bluestreak

Jeij, Bluen ja minun yhteistä taivalta on tänään täynnä vuosi!
Blue siirtyi omistukseeni 9.6.2013. (jos oikein tiedän) kun Neeaa ei enää poni kiinnostanut. Ties missä ruuna nyt menisi, jos en olisi sitä ottanut, oli meinaan vähän aikaa jo myynnissäkin foorumilla.
Ensimmäinen ratsastus Bluella oli aika kamala, koska Blue testaa uusia ratsastajia kamalasti. Oikeastaan se on aika riiviö vieläkin, vaikka olen jo oppinut ratsastamaan sitä paremmin. Blue on luonteeltaan vähän määräilevä ja kiukutteleva, mutta silti tosi ihana ♥Ensimmäisiltä kuukausilta ei ole kamalasti kuvia, vaikka aktiivisesti Blueta liikutinkin. Poni kehittyi kesän aikana kovasti eteenpäin, ja opin hallitsemaan sitä paremmin. En tosin vielä tuolloin olisi uskonut, että tällä ponilla vielä joskus kilpailisin, sen verran yhteistyökyvytön kiukkupussi kun vielä oli. Kauaa ei kuitenkaan kestänyt huomata, kuinka taitava kouluponi Blue on; kouluharkoissa se meni yleensä suht. nätisti, jos sille keksi mieluisaa tekemistä, kuten joitain vaativampia koululiikkeitä. Blue rakastaa niiden suorittamista.
Blue on usein toiminut koulutaidoistaan huolimatta maastoheppana, koska sillä on sen koon ja painon puolesta mukava maastoilla. Taitaa myös herran mielestä olla mukavaa päästä välillä metsän viileyteen. Bluen syksy olikin täynnä maastoilua, kun keskityin treenaamaan muilla hevosillani, sillä syksyn aikana oli kolmet kisat. Muistan hyvin tuon syksyisen maaston, sain silloin ehkä parhaimpia itselaukaisimella otettuja kuvia ikinä! Bluekin oli lenkin aikana oikein hienosti! Blue myös sopii syksyiseen taustaan oikein hyvin, hehheh.c) Sini
Lumettoman joulun aikoihin Blue toimi hevosistani ehkä eniten kuvauksen kohteena. Blue pääsi myös mukaan 11. luukun kuvanäytelmään mukaan, tosin sivuosaan. Blue oli myös pikkujoulumaastossa mukana oikein värikkäänä; punavalkea kulkuskoriste, ruskeat Leon suitset värikkäillä napeilla ja maastokuvioinen loimi.
Helmikuun puolella Blue koki myös ensimmäiset kisansa Neean järjestämissä kisoissa. Harkitsin kyllä pitkään ruunan ilmoittamista mukaan, mutta tulin siihen tulokseen, että miksipä ei? Olihan kyseessä kuitenkin pienet kisat omalla kentällä ja omilla esteillä, joihin herra oli tottunut. Osallistuminen Bluella tosiaankin kannatti, sillä napattiin muutama sija vaikka ruuna olikin välillä totaalinen aasi.
Kevääseen mennessä Bluen ja minun välinen yhteistyö oli jo niin hyvä, että uskalsin kokeilla vähän extremempää lajia, nimittäin maastoesteitä. Blue ei aluksi hiffannut, mitä ideaa oli hypätä hiekkalaatikkoon ja sieltä pois, mutta pian se hyppäsi niitä mielellään. Sirun takapihalle rakentamaamme maastoesterataa ruuna paineli kovin innoissaan. Ehkä tämä olisi Bluelle mielekäs laji. ;)
Kesän alussa Bluen kuolaimet vaihtuivat fullcheekeistä olympioihin ja toimii ehdottomasti paremmin niillä! Blue on muutenkin alkanut osoittamaan enemmän kelporatsun merkkejä, mutta muutamaan otteeseen on kyllä muistuttanut, että osaa se ihan kamalakin heppa olla.
Ehdottomasti olen tämän vuoden aikana kehittynyt Bluen kanssa hurjasti eteenpäin ja tästä on nyt kesällä hyvä jatkaa! Tänä kesänä suunnitelmissa olisi uittamista, katsotaan miten herra osaa käyttäytyä.. :)

4 kommenttia:

 1. Anonyymi9.6.14

  Onnee teille! (:

  Ihania kuvia muuten ♥

  VastaaPoista
 2. Hei ja Kajo! Kiinnostaisiko sua osallistua mun kisaan blogissani? :) (saat poistaa tämän viestin jos tämä mainos ei ollut sallittu)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikuttaa kivalta kisalta, osallistuin! Voin tätä mainostaa seuraavan postaukseni yhteydessä. :)

   Poista