5.8.2015

Viimeisiä viedään

Lomapäiviä meinaan. Mulla alkaa koulu ensi viikon torstaina, eli tää viikko on vika kokonainen lomaviikko. Päätinkin viikon alussa ottaa tästä viikosta kaiken irti, joten olen muutamana aamuna ehtinyt raahautua aamuratsastuksellekin, kun olen herännyt aikaisin ottaakseni kiinni kouluajan unirytmistä. Olen myös jaksanut ratsastaa jopa kaksi hevosta päivässä, vaikka onkin ollut aika lämmin. En ole lämpöisen ihmisiä, joten siksi odotankin syksyn pikkupakkasia, mutta nautitaan näistä lämpimistä keleistä vielä kun keritään.
Kirjoitan nyt vaan parista ratsastuskerrasta, kun muilta ei ole materiaaleja.

Maanantai-iltapäivänä päätimme pitkästä aikaa Sirun kanssa raahata esteet sorakentälle, kun nurmikko on niin tallattu etten uskalla siinä enää ratsastaa ettei tule iskältä valitusta.. :D Vähän kyllä jänskätti hypätä shortsien kanssa sorapohjalla varsinkin korkeampia, kun jos kompastuukin esteeseen ja kaatuu.. Selvittiin kyllä ihan ehjin nahoin!Ratsastin Crysillä ja tämä oli meidän ensimmäinen treeni ecp&crbeventingin jälkeen, sillä annoin tammalle vapaata kun kisat olivat melko rankat ja yritin keskittyä muihinkin hevosiin, kun ennen kisoja menin lähes pelkästään Crysillä. Oli kumminkin kiva mennä Crysillä taas, onhan se tallin osaavin hevonen ja kaikinpuolin mukava ratsastaa. Kuten kuvasta näkyy, Crysillä on nykyään tutit noissa meksikolaisissa, koska sen suupielet on tummuneet päällystämättömien alumiinikuolaimien vuoksi. Nyt sillä tosin on noiden tuttien mukana tulleet folioteipillä päällystetyt kuolaimet.
Naurettiin tälle ja yllä olevalle ihan järkyttävän paljon :D Kuinka hypätä metri tyylillä..
Hypättiin ensin n. 60-80 cm korkeita, nostettiin yksi myös metriin ja aika tyylikkäästi meni yli.. Lopuksi madallettiin 40 cm koska halusin harjotella tyyliä ja laukanvaihtoja. Samalla opetin myös Sirulle laukanvaihdot esteen päällä ja kyllä Siru ne jotenkuten oppi.

Ace ei tykännyt vaihdoista, seurauksena kielto ja käynnissä yli.
Tänään eli keskiviikkona käytiin Sirun kanssa hiukan pidemmällä maastossa. Oli pakko mennä vähän kauemmaksi, kun lähempänä ei enää oikein ole kunnon metsäpolkuja, kun metsien raivaaminen on pilannut ne. Tuolla missä käytiin ei ole ainakaan vielä metsätyökone myllännyt joten siellä on vielä tosi nättejä maastoja.


Lähdettiin liikenteeseen Lealla ja Fetchalla. Lea oli hiukan laiskalla tuulella, varmaankin juuri kuumuuden vuoksi. Yleensä se onkin aikamoinen menijä joten ihan mukavaa vaihtelua.

Pikku Fetcha aina niin söpönä ♥

Herkuteltiin mustikoilla parissa välissä.


Pocahontasit ja tarkennusvammaava kamera. Ihan tosi mä otin monta kuvaa tosta ja tarkensin kohteesee (eli Leaan) mut silti...
Oli hiukan pusikkoinen polku.
Maaston loppupuolella alettiin molemmat olla väsyneitä ja hikisiä joten päätettiin kiertää lammen kautta virkistäytymässä. Lea ainakin piristyi ja ei ainakaan tuntunut pitkä lenkki kotona jaloissa kun saivat vähän kylmäystä. :DOlipa kiva kirjoittaa pitkästä aikaa ratsastuspostaus. Kuukauden blogiloma teki kyllä hyvää, ennen sitä kirjoittaminen tuntui vähän pakkopullalta, ajattelin tyyliin "kyllä tää nyt täytyy tehdä ni sitte se on tehty..", vaikkei oikeasti olisi huivttanut, mutta nyt kirjoitan taas mielelläni.

Oletteko te pitäneet blogista lomaa ja oliko siitä mitään apua?
Odottaako teistä kukaan syksyä ja viileämpiä kelejä?

12 kommenttia:

 1. Liisa S.5.8.15

  Kiva postaus:) Mä ootan kans tosi paljon syksyä ja kylmiä ilmoja koska mulle tulee helposti kuuma mut ei helposti kylmä. Ja on aamulla ihana vetää joku neule ja farkut niskaan ja lähtee pikkupakkases polkee kouluun:3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu mulla just sama et mä en juurikaa palele ja lisäks on kiva herätä syysaamuna, kattoo ulos ja huomata kuin maa on vähä kuuras, aurinko paistaa, mut silti pieni pakkanen ja keltaset lehdet. c: Vielä parempi jos silloin ei tarvi mennä kouluu, voi ottaa kepparin ja lähtee pirteesee ilmaa aamumaastolle!

   Poista
  2. Haha liityn joukkoonne, rakastan pikkupakkasia! ^.^ Nyt meillä on oikein trio ; D

   Poista
  3. Pikkupakkaset on parhaita! c:

   Poista
 2. Liisa S.6.8.15

  Tämmöi pikkupakkas-fan group^^

  VastaaPoista
 3. Tosi kivoja tällaset ratsastuspostaukset, tykkään! :> Nojuu, tykkään kyl tosi paljon tällasist ihanan lämpimistä keleistä, mutta pakko myöntää et pikkupakkasetkin on kyllä ihania! c:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäät! c: Mulle 'ihanan lämmin' on max. 15 astetta, muulloin on liian kuuma, talvi on enemmän mua varten :D

   Poista
 4. Anonyymi8.8.15

  Sun blogi on tosi kiva! :) Tässä pari postausideaa: Linkkaa blogisi, tallin esittely, keppareiden varusteiden esittely kuvina :D Eniten haluaisin tuon linkkaa blogisi-postauksen, etsin nimittäin uutta luettavaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Katsotaan jos noita jossain vaiheessa toteutan! :)

   Poista
 5. Sait juuri uuden lukijan! :) Voisitko käydä kurkkaamassa blogini? -> http://khthietaniemi.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kiitos! Voin juu käydä katselemassa :)

   Poista
 6. Hehe mäkin liityn pikkupakkasfaniclubiin:D On vaan niin ihanaa laittaa huppari päälle ja lähtee kouluun *sydänemojisydänemoji* :)

  VastaaPoista