4.8.2015

Niin paljon kerrottaa osa 2.

Tässä tulee nyt sitten se kuulumisten toinen osa!


25.7. oli Eclipsen & Caribian kenttäkisat. Jännitin näitä kisoja ihan hirveästi ja treenasin niitä varten ihan hulluna Crysin kanssa, jolla siis kisasin Bronze Trophy -luokan. Kisapaikallakin jännitin kamalasti.. Ja koska tulin siis yksin kisaamaan (tuntu oudolta, mulla on aina ollu Nea mukana kisaamas) niin aluks hengasin yksinäni ja odotin luokkien alkua, mutta sitten bongasin Kht Tuiskutuulen Vireen ja roikuin hänen seurassaan. Rohkaistuin kumminkin kisojen edetessä ja juttelin vähän kaikkien kanssa.


Kisasin siis Crysillä BT:n. Ensimmäisenä luokkana oli rataesteet 50-60 cm ja sain puhtaan radan. Menin ainakin mielestäni melko hitaasti ja keskityin hyviin teihin ja hyppyihin.
Seuraavana oli kouluosuus, VaB jota jännitin ihan kamalasti, sillä olen koko elämäni aikana ratsastanut vain yhden HeC:n kisoissa ja siitäkin on kaksi vuotta. Hyvin meni kumminkin ja yllätyin iloisesti kun paperissa oli paljon positiivista!
Maasto-osuus oli kaikista hauskin! Löytyi taloestettä, vesiestettä ja tynnyreitä sun muita. Rata oli helppo muistaa ja tein mielestäni melko nopean ajan. Vesieste oli ehdottomasti parhain, kengätkään eivät kamalasti ehtineet kastua kun hyppäsin vedestä pois niin nopeasti.

Enempää kuvia mulla ei ole, kun mitkään muut kuvat eivät onnistuneet.. Kiitti paljon kamera.
Yllätyin tosi paljon, kun sijoittuneet pyydettiin radalle ja yks niistä olin mä. Toinen sijahan sieltä sitten tuli, oon niin ylpeä Crysistä! Tamma sai paikan mun vakiokisahevosena, sillä se on menestynyt tosi hyvin kisoissa joissa se on ollut ja se on myös tosi viilipytty kisapaikalla.
Kisat olivat tosi panostetut ja mulla oli kaiken jännityksen keskellä tosi kivaa. Tosi hienoa, että kepparikisoihin panostetaan näin paljon! Kiitokseni kisoista järjestäjille ja kaikille jotka mun kanssa jutskaili! Ja oli muuten tosi mieltä kohottavaa kun sain joiltain kehuja näteistä askeleista ja hyvästä hyppytyylistä, kiitos!

Heihei Turku ja Suomi!
31.7.-1.8. Kävin pitkästä aikaa risteilyllä. Viimeeksi käydessäni olin kymmenen. Laiva lähti Turusta, pysähtyi yöllä Maarianhaminassa ja aamulla Tukholmassa, mutta vain jättääkseen joitain matkustajia pois, emme siis käyneet ikävä kyllä maissa. Oli kuitenkin hienoa nähdä vilaus näistä kaupungeista, en koskaan ole käynyt muualla kuin kerran Virossa. Kotimatkallakin pysähdyttiin Maarianhaminassa ja sen jälkeen takaisin Turkuun. Oli tosi kiva reissu, vaikka Siru ei ollutkaan mukana niinkuin aluksi oltiin suunniteltu, kun sairastui juuri ennen matkaa..Vesi on jännä elementti

Aiemmassa postauksessa mainitsin Smokeyn lähtevän kiinnostuksen puutteen vuoksi. Tottahan tuo, mutta syynä oli myös se, että tein uuden hevosen jonka halusin pitää itselläni ja Smokey on ainoa josta pystyn luopumaan. Tämä uusi kanadalainen ratsuponiori on onnistunein kaikista koskaan tekemistäni hevosista, joten totta kai halusin sen pitää.


Kyseessä on FS Raphael "Raph" (sain TMNT:stä liikaa vaikutteita), Canadian Sports Pony. Toisinaan kuumuva ja omapäinen, mutta keskittyessään osaa paljon jos vaan osaa pyytää. Ja koska tää on ratsuponi ni tällehän kelpaa aika monen rotuiset vanhemmat, joten Crys on tämän emä (Crys on muuten nykyään hannover, en koskaan tainnut mainita) ja Kht Valkoharjan newforest Jolly isä. Raph itse on melko nuori, syntynyt 2011.Hohtava Kyösti taas photobombbaa. Kuinkakohan monessa kuvassa se on taustalla? Liian monessa..
Koeratsastin Raphin perjantaina ennen laivalle lähtöä. Ihan ensiksi totesin, että sen kiinnitys on liian löysä jonka vuoksi se vähän lössähti ja heilui. Kiinnitin sen myöhemmin paremmin ja nyt se on tosi ryhdikkään oloinen.

Komistus
Raph oli hiukan jännittynyt aluksi, mutta rentoutui loppua kohden. Menin ensin käyntiä takapihan kentällä, mutta käpyjen takia (kenkiähän siis ei olisi voinut laittaa jalkaan) siirryin etupihalle käymään muita askellajeja läpi. Pojalla on tosi nätit liikkeet, osaa myös kokoamiset, väistöt, avot yms. kunhan keskittyy. Muutaman kerran lensi pari pikkupukkia kun ei ponilla hermot kestänyt sulkutaivutusta kootussa ravissa. Laukassa myös innostui hiukan perää heittämään, mutta ei kovin korkealle vedä. 


tässä ollaan kaiketi laskeutumassa pukilta.
Eilisessä maastossa se meni kunnolla ja rauhassa, parissa kohtaa vähän jännitti. Laukoissa uskalsin antaa sen mennä kovempaakin ja antoi hyvin kiinni. Siru oli Demolla ponin henkisenä tukena.
Uskon Raphista kehkeytyvän menestyvä kisaponi, kuten äitinsä. Ensimmäiset kisat sillä onkin jo ensi viikolla, kun on Niittyjoen syyskisat. Kisaan sillä tosin väärällä nimellä, koska olen jo kertaallen hevosia vaihdellut, etten voi enää uusiksi, joten Raph kuulutetaan radalle FS Smokescreeninä. :D Mua saa sitten Niittyjoessa tulla moikkaamaan jos joku on tulossa. Hengaan lähinnä Sirun ja muutaman munakoisolaisen  (eli JV & VH leiriläisten) kanssa (eli Tyty, Verba ja Pinsku). Mun kyyti on tosin kiinni Sirun isästä, joten jos hän ei pääse viemään niin en oo yhtään varma pääsenkö tulemaan. Mietin kuitenkin että pyörällä tuleminen ois yks vaihtoehto, sillä Lahti ei oo kovin kaukana ja oon ennenkin semmosia matkoja pyöräillyt.. :D

Minä ja Däni 2013 talvella.
Iskä pelasti muutamia viikkoja sitten vanhalta koneelta vanhoja kuvia tikulle ja kävin pöllimässä sieltä kepparikuvia mun koneelle. Suurin osa oli vuodelta 2012-13, ajalta jolloin mulla ei vieä ollut omaa konetta, joten sieltä löytyi paljon julkaisemattomia kuvia. Miten olis, haluisitteko kunnon throback-postauksen vanhoista kuvista? Aion kyllä tehdä joskus tulevaisuudessa kunnon muistelmapostauksen ihan alkuajoista suunnilleen nykypäivään, mutta ois kiva heittää vähän vanhoja kuvia tähän väliin.

8 kommenttia:

 1. Jensku4.8.15

  Onko tossa päivämäärässä (joka on ennen risteilystä kertovaa osaa postauksessa), jotain häikkää? 1.7-31.8? ':D
  Mut se ei ollu ainut asia josta halusin kirjottaa. Ensinnäkin, TODELLA upea tuo Raph! Komea poika :3 Olikos toi Raphin isä sun leirihoitsuna? Mahtavasti menneet kisat, eikös siellä ollut osallistujiakin aika paljon? Harmi kun ei itse päässyt (tai pääse muutenkaan) kisaamaan toiselle puolelle Suomea..
  Mäki olin tollasella risteilyllä 28.-29.7 :D Et se pysähty yöllä Maarianhaminassa (kello oli sillon 1, mut pakkohan sitä oli mennä pällistelemään kannelle veljen ja kameran kans, oli muuten tosi kylmä! :P) ja sit aamulla tunnin Tukholmassa ja iltapäivällä taas Maarianhaminassa. Menitkö säki Gracella ja mitä tykkäsit? Minusta ne valot oli aika hienot.. :) Ja Turusta tosiaan lähdettiin ja sinne tultiin takasin.
  Mut kiva postaus ja kivan paljon kuvia :) Ja throwback-postaus kuulostaa tosi hyvältä!
  PS. Sori pitkästä viestistä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D :D Voi luoja tässä taas huomaa kuinka hyvin handlaan numerot.. :D Pitääkin korjata..!
   Raphie kiittelee ja juu sama Jolly oli leirihoitsuna c: Itekin oon tosi tyytyväinen menestykseen kisoissa, olihan siellä aika paljon kisaajia että en kyllä odottanut sijoitusta ollenkaan!
   Ite en mennyt Cracella, vaan Balticilla. Tosin aika monta Cracea tuli vastaan ja nähtiin jopa yksi vanha Galaxykin. Oon aina tykännyt siitä miten hotellimaisia laivat on ja oli ihan huippua päästä itsekin kokeilemaan!

   Poista
 2. Liisa S.4.8.15

  Kiva postaus:)! Ihana tuo Raph:3 Hihii voisin tulla moikkailemaan syyskisoissa:). tee vaan tb postaus!

  VastaaPoista
 3. Jee, suosikkiblogini elää jälleen :'D

  VastaaPoista
 4. Minähän se siinä! :DDD Joo kiva postaus, luin vasta nyt. :3 Onnea sijoituksesta, menitte hienosti!

  VastaaPoista