11.6.2015

Kht Jevtselin & Kht Valkoharjan leiri 8.-10.6.-15

Noniin! Eilen kotiuduin Kotkasta, Kht Jevtselin ja Kht Valkoharjan leiriltä. Leiristä jäi tosi hyvä fiilis ja oli tosi haikeaa lähteä, mutta onneksi pidetään muiden leiriläisten kanssa yhteyttä meidän WA-ryhmässä.
Tästä on sitten tulossa kilometripostaus, joten jos ette jaksa lukea, kelatkaa loppuun ja katsokaa leirivideo!

Leiri alkoi maanantaina viideltä, mutta mä lähdin matkaamaan jo puoli kolmelta, sillä matkaa oli edessä puolitoista tuntia ja äiti halusi käyttää mut Kotkan Mäkissäkin. Kohdattiin myös muutama "apua, löydetäänkö me perille" -hetkeä, kun navigaattori ohjasi meidät kiertämään jostain korvesta, vaikka motarilta olisi päässyt suoraan, mutta vei meidät kuitenkin perille.
Leiripaikalle saapuessani kaikki muut leiriläiset odottivat vastassa, saavuin siis viimeisenä. Leirimökistä sain paikan parisängystä, jossa lisäkseni nukkui Vertsa (@khtforesta). Heti, kun olin saanut kamat paikoilleen juteltiin hetki niitä näitä, jaettiin leirihoitsut ja lähdettiin ensimmäiselle tunnille. Onneksi oltiin tutustuttu jo Whatsapp-ryhmässä, niin paikanpäällä oltiin jo vanhoja tuttuja!

Kaikki kuvat eivät ole minun ottamiani, suurin osa kuuluu @valkoharja:lle ja @kht_cramelle:lle!

Leirihoitsuni Jolly
 Tunnin aiheena oli esteet ja se mentiin leirihoitsuilla. Mulla oli hoitsuna Jombsin Jolly, jota olin toivonutkin. Se on aivan ihana ja terhakka poni, tykästyin kovasti!
Ensin hypättiin hetki yksittäistä pystyä, jonka jälkeen siirryttiin hyppäämään pientä kolmoissarjaa. Jolly hyppäsi oikein hienosti ja kulki kivasti. Pian lisättiin mukaan banketti ja lopuksi hypättiin vähän korkeampaa estettä.Loppuilta meillä oli vapaa-aikaa, ja mitäs muutakaan me tehtiin kuin ratsastettiin vähän lisää? Jokainen kävi hakemassa oman pollensa ja hepat vaihteli useaan otteeseen ratsastajaa, kun jokainen kokeili muiden heppoja.Mulla oli tosiaan Crys mukana, ajattelin että saisin sen ja mun välejä vähän lämipämmiksi ottamalla sen leirille. Kuulostaa tosi hassulta sanoa noin, kun sehän on keppihevonen, mutta Crys oikeasti tuntuu jotenkin etäiseltä mulle, hankala selittää.. :D

Mentiin mm. tälläistä tehtävää. Tää on oikeasti tosi vaikee, varsinkin laukassa!
Pinja (@kht_cramelle) kokeili vähän Crysiä

Haistatettiin hyttysille pitkät.
Tiistaina herättiin puoli kymmenen aikoihin. Hämmästyksekseni en ollut yhtään väsynyt, vaikka oltiin käyty keskiyöllä yömaastossa ja eräät olivat pärisseet (käytimme tätä sanaa hyvin paljon) melkein kahteen asti yöllä.. :D En enää edes muista niitä juttuja, mutta lujaa oli mennyt ja minä, Tyty (@kht_kultatähti_official) ja MuruMilla oltiin vaan väliin huudeltu puoliunessa peittojen alta "Turvat tukkoon..!!"
Kuitenkin, joskus puoli yhdentoista aikoihin aamupalan jälkeen oli koulutunti omilla hevosilla. Ensin lämpättiin itsenäisesti, jonka jälkeen ravailtiin ja tehtiin sulkuja, yms. Lähes koko lopputunti tehtiin toiselle pitkälle sivulle loivaa kolmikaarista tötsien avulla eri askellajeilla ja tyyleillä (mm. tölttiä, passia, shettisravia, ravuriravia ja puoliveristen laukkaa).


Taustalla näkyy meidän pikkuinen leirimökki
En edes tiiä..

Tunnin jälkeen vaihdettiin seuraavaa tuntia varten heppoja, jokainen sai ottaa minkä hepan halusi ja mä otin Jollyn. Tunti oli aika itsenäinen ja taas kokeiltiin muiden heppoja. Pystytettiin okseri ja pysty ja kokeiltiin kuinka korkeita päästiin, välissä väänneltiin myös koulua.

Kokeilin Pinjan Hugoa, tää oli oikein mukava heppa!

Lounas oli joskus kahdentoista aikoihin ja sen jälkeen hengailtiin jonkin aikaa mökissä. Ja meillähän oli koko mökki käytössä, mutta silti saatiin huippuidea ja ängettiin kaikki mun ja Vertsan pieneen "koloon" (sellainen pieni huone, johon mahtui vain parisänky) sängyn päälle. :D Ihan hyvin tosin mahduttiin olemaan, vaikka ahdasta olikin.
Sen jälkeen käytiin noin tunnin mittaisella maastolla omilla hepoilla. Tykkäsin maastoista tosi paljon, siellä oli paljon hyväpohjaisia ja tarpeeksi leveitä polkuja.


Illemmalla oli vuorossa Hese ja Prisma! Syötiin lounas Hesessä, itse otin vain vettä ja ranskalaiset ja evästämisen jälkeen suunnattiin samassa rakennuksessa olevaan Prismaan shoppailemaan lisää karkkia ja kaikenlaista kivaa tilpehööriä. Mulla ei kamalasti rahaa ollut, mutta mukaan tarttui karkkia, blingejä varusteisiin ja ratkoja, joka on ollut ostoslistalla pitkään.Rauha, ihan älyttömän pieni mutta miniponihan se on
Illalla taas, ylläri ylläri, ratsastettiin. Tunteja ei ollut, eli itsenäistä ratsastusta. Hypättiin samoja esteitä kuin päivälläkin ja tuuppailtiin. Lisäksi Vertsa halusi katsoa läpi jokaisen ravin ja antoi vinkkejä, miten parantaa sitä. Mä sain neuvoksi lisätä ryhtiä ja katsoa eteenpäin sekä kuvitella, että mun lantion ympärillä olisi naru, joka nykii ylöspäin, sillä mun askeleet laahaa melko matalalla maassa. Seuraavalla yrittämällä tuli kehuja.

Nukkumaan! Tai no, tuona yönä nämä eräät kertoivat kauhujuttuja toisilleen, arvatkaa vaan kauanko meni saada unta.. :D
Viimeisenä leiriaamuna, keskiviikkona, meillä oli kolmessa kännykässä herätys varttia vaille seitsemän, koska tarkoitus oli lähteä kahlaamaan keppareilla rannalle. No, kun ne kolme herätystä alkavat rääkymään, meidän ainoa reaktio siihen on "Mennääks takas nukkumaa..?" ja näin ollen nukuimme kymmeneen. Se siitä uimisesta siis, mutta oli oikeastaan aika viileä aamu.
Sinä päivänä ei ollut tunteja ollenkaan, vaan leirikisat ja harjoituskoulukisat. Aamupalan jälkeen oli tuo jälkimmäinen vuorossa, jokainen sai itse päättää radan. Kaikki muut menivät saman raviohjelman, mutta mä en sitä jaksanut opetella, joten päätin olla erilainen ja vetää heinäkuussa olevia Eclipsen ja Caribian kisoja varten jo opettelemani Vaativan B:een.

Ratani meni muuten tosi hyvin, yhdessä kohdassa tosin pudotin vahingossa raville, vaikka piti jatkaa laukassa. Pistin myös kameran jalan kanssa kuvaamaan rataani ja huomasin, ettei mun kootussa ravissa ja harjoitusravissa näy juurikaan mitään eroa, sitä pitää siis työstää.
Alla olevat kuvat eivät ole radalta, mutta laitanpa ne silti.

"Tuolla, hyvä kuvauspaikka!"
Harkkakisojen jälkeen oli vuorossa viralliset leirikisat, 50-60 cm esterata. Mun ajaksi tuli 22.17 ja puhdas rata, se riitti kolmanteen sijaan ja olin siihen todella tyytyväinen, enhän ole kisannut viime syksyn jälkeen kertaakaan.

Ylempi ruusuke koulusta, alempi esteiltä

Pian kisojen jälkeen oli vuorossa mökin siivousta ja pakkausta. Tyty, Pinja ja Jombs lähtivät ensimmäisinä, viimeisinä minä, Vertsa ja Didi. Oli tosi haikeaa lähteä, mutta oli kotimatkassa mukavatkin puolensa, kun äiti suostui käyttämään (ja maksamaan) mut vielä Prismassa ostamassa lisää blingejä, Fimomassaa ja kuumaliimapistoolin, jota olen jo todella pitkään suunnitellut ostavani. Kotopuolessa käytiin vielä Tokmannista hankkimassa mulle jesaria. Nyt kelpaa tehdä varusteita!Kiitos kaikille todella mukavasta leiristä!

9 kommenttia:

 1. Oijoi nyt tuli leirikuume :D Täytyy yrittää päästä jollekin seniorileirille vielä joskus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leireily on kyl niin tän harrastuksen parhaimpia kokemuksia!

   Poista
 2. Kiitos aivan mahtavasta leiristä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi ja kaikille muille!

   Poista
 3. Voi kun itsekkin pääsisin tuollaisille leireille ♥ Kiva että teillä on ollut siellä hauskaa, jokaisesta hetkestä täytyy nauttia! : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan kannattaa mennä jos joskus mahdollisuus tulee, leireily on tosi kivaa! :)

   Poista
 4. Tahtoo leirilleh :D Mut joo, tosi kiva postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa todella mennä jos joskus mahis tulee! Kiitos!

   Poista
 5. Melkein sama juttu mulla, olin kesän alussa Niittyjoen leirillä ja katottiin yks ilta jossain yheksältä Doctor Whon jaksoja ja vikana Blink nii loppu illan kaikki esitti Itkeviä enkeleitä:D Ja tais olla sama ilta klo 22.30-23.00 nii mun nukkumapaikan takana oleva parvekkeen ovi aukes, olin hereillä ja siit vaan hyppään läheisen sohvan eteen piiloon:D

  VastaaPoista