18.7.2014

Loppukesän kirit //Mielipidepostauksia?

On yllättävän vaikeaa keksiä tavalliselle ratsastuspostaukselle otsikkoa, kun en vaan voi antaa joka ratsastuskuulumispostauksen otsikoksi "Ratsastelua" tai "Kuulumispostaus".

Tämäkään otsikko ei mielenkiintoisuudellaan loista, mutten parempaakaan keksinyt ja aiheeseenhan se liittyy. Olen meinaan laiskotellut nyt kesän aikana ihan mielettömästi keppareilla ratsastelun suhteen, vaikkei se postauksista näykkään. Nykyään ratsastaminen menee nimittäin lähestulkoon pelkästään kuvaamiseen, jolloin se varsinainen ratsastaminen jää vähemmälle. Olen usein pyrkinyt siihen, että otan kuvia ja videoita, joiden välissä ratsastan kunnolla, mutta nyt se on vähän jäänyt, syynä laiskuus. Nyt otankin itseäni niskasta kiinni ja alan tehdä ratsastuskerroista kunnollisia. Kun koulut taas alkavat, jää ratsastelu varmasti vähemmälle, joten siksi pitää nyt kiriä, että on sitten syksyllä lupa laiskotella.

Täten pyhästi lupaan itselleni, että menen viikonloppuna ratsastamaan ainakin kaksi kertaa kunnolla.

Nyt kun alkaa näin leirin jälkeen asiat ovat vähän rauhoittuneet, olen alkanut taas ratsastaa enemmän kentällä. En olekaan täällä maininnut, mutta olemme Sirun kanssa useana iltana lähteneet maastoon, mutten illan hämärtyessä ole jaksanut kameraa raahata mukaan ja yrittää siellä hyttysten keskellä kuvailla. Nyt olen kuitenkin touhuillut pari kertaa kentälläkin, mutta olinpas eräs päivä reipas ja otin kamerajalan mukaan maastoon!


Huomatkaa rusketusero kädessä ja jalassa.
Olin siis Leolla viime sunnuntaina maastossa ja pitkästä aikaa oli kamerajalkakin matkassa. Tosin, kuvia ei ole ylläolevia enempää, sillä lähinnä videoin.
Sattuipas siellä pieni kiusallinen tilannekin, kun pistin kamerajalan keskelle polkua, jotta saisin videopätkää kuvattua. No, ratsastan puiden taa, josta aikeeni oli laukata kohti kameraa, kun kääntyessäni huomaan, että sieltä polulta (siis sieltä kameran takaa) on tulossa nainen. Siinä nopeasti vain kävelen takaisin, kuin keppari olisi arkipäivää, hymyillen naiselle, joka ilmeisesti hieman kiusaantuneena poistuu paikalta. Itseäni ainakin nauratti paljon. :D Ehkä tulevaisuudessa mietin tarkemmin, minne sen kameran laitan.

Keskiviikkona kuvailin ratsastusta seuraavan kerran, kun Siru ja minä hypättiin Tedillä ja Acella. Vaihtelun vuoksi pystytettiin esteet sorakentälle ja tavallisen radan sijaan sijoitettiin myös yksi este kentän viereiselle nurmikkoalueelle. Tedillä oli aluksi kovasti energiaa ja hypättiinkin melkoisella ilmavaralla, mutta loppua kohden niin minulta kuin Sirultakin loppui veto. Jännää, miten paljon pohja ja kengät vaikuttavat ratsastukseen, sillä minulla oli vanhat, joustamattomat lenkkarit, eikä kentän pohjakaan mitenkään erityisemmin jousta, joten paljon piti työstää, että sain jalkoja edes nostettua laukassa ja varmasti näytti kovin ponneettomalta tuo meidän meno. Siltä se tuntuikin, joten ei kauaa ratsastettu.


Illan hämärtyessä on vaikea saada onnistuneita kuvia, minun kuvauskalustollani ainakaan.Vieeelä yksi ratsastuskerta. Torstaina väänsin hetken koulua Bluen kanssa ja ai että poni meni kivasti. Hipsuttelin jälleen paljasvarpain ja meno tuntui niin lennokkaalta. Tälläisiä kertoja lisää, kiitos! Tehtiin lähinnä väistöjä ja etuosakäännöksiä. Blue toimi kerrankin täysin avuilla, eikä näyttänyt minkäänlaista protestointia pukkien merkeissä. Jospas sitä pian uskaltautuisi kisoihinkin tällä ponilla - jos vain löytyisi sopivat kisat, joinne oikeasti pääsisin...

Kerronkin nyt tähän väliin ennen kuvia, että munhan piti siis mennä loppukesästä muutamiin kisoihin. No, molempiin meno peruuntui kyydityksen puutteessa. Ärsyttää, kun olen päässyt niin vähän tänä vuonna kisaamaan!Paltaanpas taas tuohon otsikkoon. Mieleni halajaa tehdä mielipidepostauksia, mutten keksi minkäänlaista aihetta. Joten olisiko teillä ehdottaa aihetta? Aiheen pitää olla keppihevosiin liittyvä ja älkää ehdottako "keppihevoset harrastuksena" sillä niin moni siitä on jo tehnyt, etten millään saisi siitä tehtyä omannäköistäni.

6 kommenttia:

 1. Anonyymi18.7.14

  Joku et "Keppihevoset-noloja" joo toi oli huono idea mut niinku. Joku semmoinen eli kerro sis mielipiteesi siitä että jotkut pitävät keppihevosharrastajat noloina💁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa melko kivalta idealta, saatan tehdäkin! ;)

   Poista
 2. Kiva postaus, ja et todellakaan oo ainoo joka ei oo heppoja jaksanut ratsastella, säkin ratsastat varmaa mua useammin nyt kesäl xD Mut nii, aiheita mielipidepostaukseen.. No miten ois keppareiden sukupuoli, miten se vaikuttaa sen ratsastamiseen yms...

  - KitKatPoni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, kyllä mä melko paljon olen ratsastellut, mutten kuitenkaan niin rankasti kuin yleensä...
   Hieno idea! Jos keksin, miten saan tuon toteutettua jotenkin kivasti niin voi olla että teenkin tuosta aiheesta. :)

   Poista
 3. Hyvä postaus!:)
  Ja tee joku esim.et mitä mieltä oot niistä jotka pitää keppihevosia oikeina ja niinku laittaa ne kavereittensa edelle ja näin.... Toivottavasti sait jotai selvää :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä aihe, mutta en usko että kovinkaan moni laittaa keppareita kavereiden edelle. :)

   Poista