22.7.2014

Aurinkoinen maanantai

Edit/ Otsikkoon tuli virhe, piti laittaa maanantai eikä lauantai.. korjasin jo aiemmin ja laitoin tiistai :D hups, mutta nyt on korjattu!
Aurinkoinen tiistai alkoi aikaisin, kun jo puoli kahdeksalta aamulla kukuin hereillä. Ulos sain aikaiseksi mennä vasta varttia vaille yhdeksän, koska facebook pilasi elämäni. ^^
Olen nyt panostanut hevosten laiduntamiseen, joten pääsivät tänäänkin - kuten melkein joka päivä viime viikolla - laitumelle ja toivon mukaan saisivat olla siellä koko päivän, sillä sadetta ei sääennuste ole luvannut.
Eilen illalla erästä videota tehdessäni huomasin, että mulla on tosi vähän materiaalia Tedistä. Tosi vähän videoklippejä, mutta myös vähän kuvia! Asialle piti tehdä jotain, sillä haluan pian valmiiksi Tedistä aloittamani videon. Halusin vähän erilaisempaa videomateriaalia Tedistä, joten lähdin Kalalammille ja kalliolle maastoon.

Ja tietysti unohdin laittaa oikeat asetukset kameraan - muotokuva-asetuksella saakin niin mahtavia kuvia liikkuvasta kohteesta!

Tarkoitus oli kiertää kallioilta metsään, mutta lopulta päädyin palaamaan samaa reittiä takaisin. Jaa, miksi? Muutamia postauksia sitten kerroin, kuinka törmäsin samaisessa metsässä erääseen naiseen, jonka mielestä mahtoi olla kovin huvittavaa nähdä 14-vuotias keppihevosen kanssa. No, laskeutuessani kallioilta kohti metsää huomasin tämän saman naisen keräämässä mustikoita! Tuuri kävi, ettei hän huomannut minua, joten hilpaisin vähin äänin takaisin päin. En todellakaan halunnut enää näyttäytyä tälle naiselle, kohta alkaa varmaan juorut kiertämään kylällä kuinka teinityttö pomppii metässä keppihevosen kanssa. Joo ei kiitos.Takaisin kotona. Kerrankin ponin harja näyttää tuuhealta!
Nyt on muuten toivottavasti kisat tiedossa! Kht Niittyjoen syyskisat Lahdessa, jonne olen menossa Crysillä ja Wingillä kolmeen korkeimpaan esteluokkaan. Molempien heppojen ensimmäiset kisat, joten treenauksen aloitan ajoissa. Taitaa olla muuten meidän tallin ennätys Wingillä, kun poni ei ole ollut minulla kuukauttakaan ja jo on sen ensimmäiset kisat tiedossa. :)

Treenaus alkoikin heti, sillä otin Wingin ja pystytin kolmen esteen ja kahden kavaletin radan takapihalle. Takapihalle, koska oli päivän kuumimpia hetkiä. Wing oli hyvin energinen, mutta pysyi silti koko ajan avuilla vaikka annoinkin sen mennä melkoista vauhtia. Aluksi lämpättiin kavaleteilla ja matalilla esteillä ja poni ei tyylissä säästele. Kavaletit se joko astui korkealta yli tai hyppäsi, jopa käynnistä.


Kovaa ja korkealta.
Suunnittelin lopuksi hyvin helpon ja lyhyen radan, jotta Wing olisi helpompi harjoitella vauhtia, kun ei samalla tarvitse miettiä, että minkäs mä nyt voisin hypätä. Wingin laukka oli alusta asti ollut sopivan pyöreää, mutta ei kovinkaan reipasta. Keskityin siis radassa melko paljon vauhtiin, esteistä kun ei tuntunut olevan vastusta, vaikka korkeus oli 70-80 cm (videossa, alla olevissa kuvissa oli vielä matalia esteitä).
Anteeks, olin liian laiska avaamaan WMM:n ja lataamaan YouTubeen.
Tuossa kuitenkin videota radasta. Vauhti kyllä tuntui paljon kovemmalta, kuin miltä näyttää, joten vieläkin jos saisi lisää vauhtia, niin olisi hyvä. Pelottaa vaan, että liukastun kun nurmikko ei ole mikään parhain pohja.
Nappikset voisi olla aika kätevät!

Joskus neljän jälkeen hain hevoset laitumilta sisälle paahtumasta, ulkona oli kamalan kuuma! Illan viihdytin itseäni puomien koristelulla ja varusteiden teolla, niistä kuvia myöhemmin.

Mitä piditte, kun pitkästä aikaa oli taas tavallinen kooste yhdestä päivästä?
Tuleeko muuten postauksia liian tiuhaan tahtiin?

6 kommenttia:

 1. Anonyymi22.7.14

  Liityin tänään lukijaksi :) Kiva blogi ja söpöjä heppoja :33 Tykkäsin postauksesta kovasti, eikä yhtään haittaa, että postauksia tulee paljon!!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että liityit! c: Kiitos myös kovasti kehuista!

   Poista
 2. Tää oli taas jotenkin tosi piristävä postaus lukea näin kello 3.23 yöllä xD... Ja kivoja kuvia taas, ja postausta tulee sopivaan tahtiin :D Ja ihana toi Wing :3

  - KitKatPoni

  VastaaPoista
 3. Ei nää siun postaukset miun mielestä liian useesti tuu. Kiva vaan, jos joku jaksaa vähän useemminkin postailla :) Ja Tedin korvahuppu on ylisöpö! Mie haluun!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, ettei tule liian usein! Tarkoitat kai Tedin kärpäshuppu? Tedi kiittää c:

   Poista