10.7.2014

FS Red Alert, 1 vuosi!

Jännää, miten tämän ja tallinesittelypostauksen piti olla ajastettuja, mutta eivät julkaistuneetkaan. Nyt, kun olen palannut leiriltä, julkaisen ensin tämän, ja ehkä viikonloppuna tallinesittelyn. :)
Nyt on vihdoin Leakin ollut omistuksessani vuoden ja tämä onkin viimeinen "vuosi yhdessä" -postaus, ellen vielä ensi vuonna tee Crysistäkin tälläistä. Kun on seuraavan vuosipostauksen aika, teen videon, koska näitä on hieman tylsähkö tehdä, vaikka onkin kiva muistella mitä kaikkea heppojen kanssa on vuoden aikana tullut tehtyä ja miten ollaan eteenpäin kehitytty. Ja nyt on Lean vuoro.
Lea saapui minulle 10.7., enkä todellakaan kadu sitä kauppaa! Kun näin Lean myynnissä, tiesin että se olisi mulle täydellinen. Joku kuitenkin ehti ostaa Lean ennen minua, mutta peruikin oston, jolloin olin valmiina ja Lea oli minun. Odotin tosi innoissani hepan saapumista postilaatikkoon ja heti kun sain sen keppiin, päästiin koeratsastukselle.
Kolme seuraavaa kuvaa ovat Lean ensimmäiseltä päivältä meillä.
Ensimmäinen kuva Leasta. Ei kyllä oikeasti ole noin punainen, mutta taisin käyttää salamaa.


Muutaman viikon uuteen kotiin tutustuttuaan Lea pääsi mukaan Sirun mökille Sirun Davin ja Neean Peetan kanssa (sekä miniponi Piikin). Enimmäkseen ralliteltiin maastoja pitkin ja viimeisenä päivänä hypättiin vähän esteitä. Leasta mahtoi olla kovin rentouttavaa olla kaukana kaikesta melusta ja hälinästä kolmen muun hevosen kanssa, sillä se oli kovin rento ratsastaa.Lea paljastui erinomaiseksi kouluhevoseksi, ja pääsikin kisahevosekseni Tedin vierelle (joka ei enää toimi pääkisahevosenani). Enemmän treenattiin loppukesän aikana esteitä koulutaidoista huolimatta, sillä elokuun lopulla oli Niittyjoen estekisat Lahdessa, jossa Lea näytti taitonsa estehevosena sijoittumalla kolmanneksi 60-70 cm luokassa!
Sitten alettiinkin toden teolla treenaamaan koulua tamman kanssa, sillä 20.9. oli kisat Kht Fiirakonissa ja Kht Getrisessä Mäntsälässä ja osallistuin Lean kanssa esteluokkien lisäksi koululuokkaan. Lea osasi paljon vaativampiakin liikkeitä ja toimi lähes joka treenissä hyvin, kuten myös sitten kisoissakin. Sijoituttiinkin 80 cm luokassa kolmanneksi ja koululuokassa taidettiin olla toisia tai kolmansia. Asiaan toki vaikutti se, että minä ja Navy kisattiin kummassakin luokassa kahdestaan, joten sijoitukset oli taattu. :DSyksytä jouluun Lea hölläili. Ei ollut kisoja, eikä muutakaan ihmeellistä, kevyttä ratsastusta. Kun ensilumi satoi maahan, Lea innostui siitä kovasti ja oli muutenkin energisempi, kun ei ollut enää kuuma, vaan pakkasta. Se saikin eräänä päivänä purkaa energiaansa etupihan lumisella nurmikentällä, jonka tuloksena tosin putosin...

Vuoden alussa innostuin tekemään KÜR:ja, ja koska Lea on erinomainen kouluratsu, ratsastin niitä usein sillä. Ei mitään kovin ihmeellistä tehty Lean kanssa talvella, ei ollut kisoja (paitsi Neean kisat, mutta Lea ei kisannut niissä), eikä mitään muutakaan kuin kevyttä ratsastelua.
Keväällä Lean oli tarkoitus päästä kisaamaan kepparimaailman suurimmissa ja tärkeimmissä kisoissa, SM'ssä, mutta koululuokka olikin täynnä, jonka vuoksi vain Tedi oli mukana ja pääsi viimeistä kertaansa kisaamaan isoissa luokissa. Kyllä se Leankin aika vielä koittaa, että pääsee loistamaan kisoissa!
Yritin myös pitkästä aikaa hypätä metriä ja Lea päätyi ratsuksi. Lopputulos ei ollut ihan toivotunlainen. :D

Kesällä ollaan hölläilty lisää. Mistään ei ole löytynyt kisoja, jonne päästäisiin, joten kamalasti ei olla tehty, lähinnä Lea on toiminut maastoratsuna. Kahlaamassa ollaan pari kertaa käyty ja Lea tuntuu nauttivan vedestä. :)6 kommenttia: