29.4.2014

Heran Colibri: 1 year together

Tänään, 29.4. tulee vuosi täyteen Leon kanssa! Kuten tehtiin Tedinkin kanssa, mennään ajassa taaksepäin ja katsotaan miten Leon ensimmäinen vuosi meillä on mennyt.

Ensimmäinen ratsastus Leolla. Oli jo tuolloin tosi taitava hyppääjä, ja siitä on menty vain parempaan!
Leo tuli minulle siis keväällä 2013, ja se kotiutui nopeasti ja oppi pian lauman tavoille. Se oli jo minulle tullessaan 'nuoresta iästään huolimatta taitava ratsu', kuten jotain tuon tapaista sen myynti-ilmoituksessa luki. Se hyppäsi tuolloin 60 cm ja koulua taitoi helpon C:n verran.

Leolla oli tuolloin aivan kamala täyttö; kaulan ja pään liittymäkohdassa ryppyjä ja alaleuka oli kamala pallo!Ompas hyvälaatuisia kuvia...
Kesä oli Leon osalta aika rattoisa; kevyttä ratsastelua ja laiduntamista. Eniten taisin maastoilla Leon kanssa, koska se on niin mukava hevonen maastossa. Leo sai toukokuun lopulla SM-kisoista ostamani suitset, jotka ovat nykyään Lealla, koska sopivat sille paremmin.
Ja Leo oppi kesän aikana avo- ja sulkutaivutukset + oppi kulkemaan pukittamatta maastossa, koska sillä oli aluksi sellainen ongelma (mistä huolimatta maastoilin sillä usein).

Syksy oli Leolle aika jännittävä; se koki ensimmäiset kisansa ja sijoittuikin vielä kolmanneksi! Poni oli ihan onnessaan kunniakierroksella ja fiilisteli vielä päiviä kisojen jälkeenkin, se tiesi olleensa hieno. :D Treenasin Leoa aika paljon syksyn mittaan, jotta se olisi talvella hyvässä vireessä, jos vaikka sattuisi kisat tulemaan vastaan. Kuitenkin kyllä kävi niin, etten sitten jaksanut joulukuun kurakeleillä kamalasti treenailla, joten Leo ei saavuttanut sitä tavoitekuntoa. Tai siis minä en saavuttanut..
Leo myös tapasi entiseltä talliltaan tutun ponin, Hetan, joka asui syksyn Neealla, kunnes se myytiin. Leo ja Heta olivat kovin ilahtuneita jälleennäkemisestä. :) Leo myös sai loimen, vihdoin ja viimein!Joulun aikaan ratsastelin aika kevyesti orilla. Uusi jännä kokemus Leolle oli kaulanarulla (ts. riimunnarulla) ratsastaminen. Poika meni hienosti, mutta muistan kuinka se säikkyi raketteja; tuolloin oli uusi vuosi, kuten alimmasta kuvasta huomaa, lunta ei ollut.
Leo pääsi myös leikkimään tonttua Tedin kanssa, kun kuvattiin kuvatarinaa joulukalenteria varten. :)Tammi-helmikuun aikana Leo sai uuden täytön, joka on kyllä ehdottomasti parhain mitä sillä on ollut! Orilla on nyt enemmän painoa, joten sillä on kivempi ratsastaa, +se myös näyttää paremmalta tukevan täytön kanssa.
Helmikuussa oli Leon toiset kisat. Hienoilla sijoituksilla vielä! En kyllä tähän hätään muista monensiako oltiin, mutta ainakin kaksi sijoitusta tuli.

Kevätkuukaudet ovat olleet Leon osalta rentoja; paljon maastoilua ja kevyttä kenttätyöskentelyä.
Näitä vuosipostauksia tehdessä aina huomaan, kuinka paljon ponit ovat kehittyneet (tai siis minä olen kehittynyt, mutta saahan nää nyt realistisesti ottaa), ja sen huomaa myös Leon kanssa. Kyllä vuodet menee nopeasti, vastahan mä Leon ostin! :D

7 kommenttia:

 1. Voiiii, ihana Leo! <3
  Ja tosi kiva postaus (:

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana postaus :) Leo on ihana <3

  VastaaPoista
 3. Waude, tällaiset postaukset on aina kiva lukea! ;-) Ja onnea Leo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäät! Ja Leo kiittää! ;)

   Poista
 4. Anonyymi29.4.14

  Ihana Leo! :) + hyvä postaus!

  VastaaPoista