14.11.2013

20 lukijan erikoispostaus: Muistelmia keppishistoriastani

20 lukijan kunniaksi nyt erikoispostaus jota eniten äänestettiin. :)
Aloitetaan iiihan alusta, eli vuoden 2010 kesästä, jolloin tein ensimmäisen kepparini, SV Diminuendon, eli Dimin. Tykkäsin Dimistä aivan hirmuisesti, se oli aina lempihevoseni. Aluksi keppihevoset olivat enemmänkin leikkiä, enkä Dimiä pitänyt mitenkään erityisen tärkeänä, vain leluna. Kun aloin enemmän pyörimään netissä, löysin YouTubesta kepparivideoita, joiden innoittamana rakensimme Krissen kanssa Dimille ja Krissen hevoselle Pollelle tallin terassille. Oikeastaan sitä ei voi talliksi edes kutsua, sillä siellä ei ollut edes karsinoita, hevoset vain nojasivat kaiteeseen. Kaksikon seuraksi sinne tuli pian pikkuveljeni ja -siskoni hevoset Peppi ja Doris, jotka olivat kaupasta ostettuja. Emme koskaan jättäneet hevosia yöksi ulos, vaan keräsimme ne aina illalla sisään (joka oli aika ikävystyttävää puuhaa).
Uuden "tallin" myötä sain enemmän innostusta keppihevosteluun ja aloin jo pitämään sitä harrastuksena, sillä olin netissä kuullut muilta sen olevan harrastus. Loppuvuoden mittaan tuli paljokin uusia hevosia, kuten Atte, Luna ja Pete. Ja tuon terassilla olevan tallin nimi muuten oli Kht Sinivuokko, josta toi Dimin SV-kasvattajaliite tulee.
Dimi, taustalla myös Luna, eli tuo harmaa sukkahevonen.
Atella maastoilemassa, kannattaa lukea tämä postaus, jos tuosta lenkistä haluatte lisää tietää. ;)

Krisse ja Tommi, joka oli amerikanravuri.

Minä ja Dimi koulukentällä. (Ja laatu)
Talven 2011 tultua innostus vähän hiipui, mutta alkoi pian nousemaan, kun tein pari uutta hevosta, Flyn ja Jackin. Lisäksi innostusta auttoi se, kun keksin että Luna on vielä koulutusvaiheessa, joten koulutin sen loppuun talven aikana. Lunasta tuli loppujen lopuksi tosi kiva kouluratsu, hypätä se ei tykännyt, vaikka hyppäsinkin sillä silloisen enkkani, eli 90 cm. :D Muita uusia hevosia 2011 vuonna en muista tehneeni, näillä tähän mennessä mainituilla mentiin. Plus tietysti Krissen hevoset, joita en jaksa alkaa luettelemaan. 2011 Sinivuokko muutti varastoon, jossa ollaan asusteltu tähän päivään asti. Tallirakennuksen vaihduttua päätettiin vaihtaa myös tallin nimi, josta tuli Kht HappyHorse, josta usean hevoseni kasvattajaliite H.H. tai H.H's tulee.
2012 on ollut kepparivuosistani toiseksi parhain (2013 on paras). Tuolloin keppistelyintoni oli tosi korkealla ja ratsastelin enemmän kuin aktiivisesti! Tallin nimi vaihtui tuona vuonna myös kolme kertaa; HappyHorsen jälkeen siitä tuli Kht Matrix, josta emme kuitenkaan sitten tykänneet, jolloin siitä tuli Kht Greenland. Se pysyi meillä aina sivujen perustamiseen asti, eli lähes koko kesän, muistaakseni. Sivuja perustaessamme kävi mielessä uusi tallin nimi. Ehdotuksia oli Kht Meadow Green, uudelleen Kht HappyHorse ja Kht Fourways. Oli tosi lähellä, että oltaisiin otettu Meadow Green (nimi tulee heppakirjasta "Meadow Greenin musta hevonen"), mutta Kht Fourways kuulosti kivemmalta. Sekin nimi on hevoskirjasta, sillä "Ponipoika" -nimisessä kirjassa oli Hevostila Fourways.
2012 vuonna tuli siis perustettua sivut, Kht Fourways ja tämä blogi! Uusina hevosina tuona vuonna olivat mm. Lasse, Ässä, Wallu, Rontti ja Vixen. Eikä saa unohtaa Titanickiä ja minun ja Sirun yhteistä suokkiruunaa, Jaskaa. Ja ihanihan loppuvuodesta tein Rontin, joka oli itsetekemäkseni tosi hieno tinkerori. Pakko myöntää, että tykkään Rontista yhä.. ;)
Rontin harjausta. (c) Zami (lopettanut).

Ässä oli Dimin ja Aten ohella yksi lemppareistani.

Ikivanha (ja tyhmästä kuvakulmasta) kuva Lassesta.
Talli vuonna 2012. Joulua vietellen! Joulu onkin mun lempiaikaani keppisten kanssa, kaikki joulumaastot (Ja Sirun pitämät pikkujoulut >:D) ja tallin koristelu <3

Wallu. Oltiin kahdestaan ruunan kanssa maastossa.
Sitten päästäänkin lempivuoteeni, eli 2013. Tänä vuonna blogini onkin ollut tosi aiktiivinen, jos kevättä ei lasketa, silloin meillä oli Bloggerin kanssa erimielisyyksiä = tauko.
Tänä vuonna kisattiinkin ensimmäiset kisamme, Kht Suvituulessa (lopettanut). Ässä ja Rontti olivat minulla kisaratsuina siellä ja mukaan sieltä tarttui hepoistani kaikkein tärkein, eli Tedi. :) Vaikea uskoa että pikkupoika on ollut mulla kohta vuoden!
(c) Aili.
(c) Aili.
Lopputalvi ja kevät sujuivat mukavasti aktiivisissa merkeissä. Mieleenjäävin asia siltä ajalta taitaa olla se maastolenkki, josta tekemäni postauksen linkkasin Aten kuvaan. Muistoja.. :D Keväällä ostin myös foorumilta talliin uutta verta, Leon! Leon kaltaista ponia talliin oli kaivattukin, se ilopilleri piristää aina! Keväällä oli myös SM-kisat jotka meni meidän osalta kyllä aika huonosti, vaikkei Krisse kaukana kärkikolmikosta loppujen lopuksi ollutkaan.
Leon koeratsastusta.

Tediä lämppäämässä SM'eissä.
Viime kesäni moni teistä varmasti tietääkin, sillä siitähän ei ole kauaa. En siis siitä ala avautumaan kovinkaan paljoa, uusia hevosia kesällä olivat Lea ja Piikki. Piikki tosin toimii nykyään pelkkänä koristeena tallissa. Käytiin mökillä kepparit mukana ja kaikea.

 
Syksystä en ala kertomaan, se on melko ajankohtaista ja syksyn kulun löytää helposti aikaisemmista postauksista.
Toivottavasti tykkäsitte, itselläni tuli ainakin paljon muistoja mieleen tätä tehdessäni! Ja hei, 19.12. tulee The Fourwaysillä vuosi täyteen, silloinkin voisi olla luvassa erikoispostaus, mutta katsotaan sitä sitten kun on ajankohtaisempaa! :) Ei tässä muuta, sunnuntaina olisi sitten kisat täällä meillä, odotan innolla!

6 kommenttia:

 1. Anonyymi14.11.13

  Kiva postaus!

  Mikä ton punertavan kauniin hevosen nimi on, tossa viimeisessä kuvassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Punertavan hevosen nimi on FS Red Alert, lempinimeltään Lea. :)

   Poista
 2. Kiva postaus ;) !

  VastaaPoista
 3. Tää oli kiva :) Piristää mua vähän, kun olen niin flunssassa. Mun pitäis myös tehdä nyt viikonloppuna erikoispostaus, kun on tullut 300 kävijää täyteen. Katsotaan, onko kukaan ehdottanut, millaisen erikoispostauksen teen :) Mutta tässä postauksessa oli tosi kivoja kuvia, ja kiva tietää sun kepparihistoriasta vähän enemmän kun olen seurannut tätä blogia vasta vähän aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäsit tästä! Paranemisia sulle ;)

   Poista