31.12.2013

New year, new tricks /kirjaimellisesti

Aktivisoiduin tänään ratsastelemaan vähän enemmän, viime aikoina oon ratsastanut tosi vähän, kerran päivässä jos edes sitäkään (laiskakröhöm).
Tarkoitus oli tänään iltapäivällä mennä hyppäämään Tedillä, mutta sitten kohtasin raivostuttavan näyn kun olin menossa talliin. Tarhojen lähes kaikki tolpat oli kaadettu. Suutuin heti kun näin ne, koska tiesin kyllä ketkä sellasen teon takana olivat, naapurin pojat meinaan. Olin eilen Krissen ja yhden hänen kaverinsa kanssa lenkittämässä sen kaverin koiraa ja nähtiin kuinka nämä kaksi juoksivat meidän pihalla. Ei kiinnitetty siihen huomiota, koska tiedettiin että ne "vakoilee" meitä. Pojat on siis pääepäiltyjä ja aika varmoja syyllisiäkin. Oli lähellä etten mennyt valittamaan pojille päin näköä, mutta päätin antaa olla ja aloin korjaamaan aitauksia. Tolppia oli vaikea saada pystyyn, kun ne olivat siellä lankojen seassa, jotka olivat menneet ihan solmuun. Lopulta sain kaikki pystyyn ja langat selvitettyä, kun kävikin ilmi, että tarhat jakavista langoista keskimmäinen oli katki/katkaistu. Uskon kyllä että katkennut, koska ei se näyttänyt leikatulta.Seuraavaksi olikin toisen operaation aika. Pystytin kentälle viisi estettä; kolme jumppasarjaa varten ja kaksi pystyä. "Operaatio" olikin niiden pysyminen pystyssä, koska tuuli aika kovaa. Lopulta kyllästyin niiden pystyttelyyn ja roudasin etupihalta kiviä, vaikka niiden olisi pitänyt olla tallin vieressä, mutta ei olla Krissen kanssa jaksettu kantaa niitä takaisin sorakentältä, kun ollaan nyt siellä paljon hypitty.
Tedi oli energisellä ja vähän säikylläkin tuulella, koska no, tuuli ja jotkut ampuivat jossain lähellä muutaman raketin (valosalla, öh?) ja taisi lähteä raketti väärään suuntaan kun kuului aika isokin pamahdus ja kova "PERK**E!!!" -huuto. :D Tedi sekosi siitä täysin ja jouduin aika pitkään rauhoittelemaan, mutta rauhoittumisen jälkeenkin poni oli ihan pingottunut ja hermostunut. Sen takia pidin sen koko ajan tehtävässä, tein pääty-ympyröitä ja voltteja, jolloin Tedi rentoutui. Hyppäämäänkin lopula päästiin, hienosti ylitettiin 60 cm vasemmassa laukassa, joka on minun huonompi laukka.Aika kivasti on noi puomit aseteltu.
Illalla päätin kokeilla Leon kanssa jotain uutta; ilman varusteita ratsastamista. Leo oli hieman hämillään kun veinkin sen ulos pelkällä kaulan ympäri solmitulla riimunnarulla, mutta hyvin meni. Laukkailtiin ja ravailtiin pitkin pihaa ja otettiin muutamia kuvia. Ratsastusessio päättyi kesken kun poni alkoi säikkymään naapurien raketteja.
Eikös mulla olekin kaunis punainen silmä? Salamavalo..Päätin vielä lähteä Lealla maastoilemaan lyhyelle lenkille. Laitoin tammalle varmuuden vuoksi korvahuput, ettei raketit niin kovilta kuulostaisi. Otin myös raipan. Lenkillä kesti varmaan puoli tuntia enemmän, kun kuvasin/videoin naapurien raketteja.Näin päättyi minun tämän vuoden viimeinen päivä. Pakko sanoa, ettei tule vuotta 2013 kuin vähän ikävä, toisin kuin vuotta 2012 jolloin tapahtui vaikka mitä ihanaa ja ennenkokematonta! :)
Kiitos ihanille lukijoilleni tästä vuodesta, kun olette jaksaneet lukea ja kommentoida blogia! Ensi vuoteen!

10 kommenttia:

 1. Jee, postaus :)
  Kun kerroit tossa siitä naapurista, joka ampu valosalla raketteja ja kirjoili, niin meidän lähellä yksissä rivitaloissa asuu sellasia ns. "juoppoja", ne monesti huutelee meille humalassa sieltä jotain.
  Eilen illalla kun meijän kaikkien vanhemmat ampu raketteja siinä tiellä, mentiin kahen pojan (ne on naapureita ja kavereita) ja yhden tytön (sekin mun naapuri & kaveri) kans leikillämme sinne rivitalolle päin. Sieltä kuulu jo että "noi raketit häirittee". Sitten mentiin lähemmäs, ja ne juopot tulee sinne risteykseen, missä me ollaan. Me kaikki lähettiin äkkiä juokseen karkuun, ja ne miehet huusi sille toiselle pojalle: "hei perk**e jätkä pysähy!!!!" Jatkettiin vaan juoksua sinne meidän vanhempien luo. Pelättiin että ne humalaiset tulee sinne riehumaan, muttei onneks tullu :)
  Ja yhen naapurin ulkotuli meinas levitä ja sytyttää tulipalon, muttei onneks sytyttänny :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tossa alussa lukee "kirjoili", tarkotin siis "kiroili" :D

   Poista
  2. Hyih, juopot on pelottavia >-<

   Poista
  3. Jep >:(
   ...
   ...
   :)

   Poista
 2. tosi ilkeetä et ne oli aatannu sun tarhat >:( seuraavaks kyl meet sanoo niille ja pakotat ne kasaamaan ne ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin aionkin, koska jos tuo alkaa toistumaan, sehän on jo toisen omaisuuden tuhoamista..

   Poista
 3. Anonyymi4.1.14

  Tosi kamalaa tarhojen rikkomista. Mulle itselleni on käynyt vielä pahemmin, nimittäin koko talli oli hajoitettu ja hepat lentänyt metsään ja heppojen päät irroitettu :( Siitä sain sellaisen raivokohtauksen että Huh huh....! Mut kiva postaus ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miks oikeesti tälläsiä ilkivallan tekijöitä pitää edes olla olemassa? :/

   Poista
 4. Kröhöm.. että ei vaan ollut isoveljeni kamujensa kanssa raketteja ampumassa :D olen pahoillani että tedi säikkyi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut, selkeästi tuli sen saman pojan pihalta, joka oli todennäköisesti ne tarhatkin rikkonut, koska se kirosana kuului hänen isän suusta (katoskun mä tunnistan näit äänii :D)

   Poista