27.5.2016

21.5.2016 || AK&KK kisat Lahdessa

Moikka! Viime viikonloppuna olin taas kisaamassa, @kht_aamunkoitto ja @kht_kirsikankukka yhteiskisoissa Lahdessa. Kisasin vain Ramilla, sillä ei huvittanut lähteä kuskaamaan useampaa hevosta bussissa. Ja menin siis näihin kisoihin yksin, mistä en yleensä pidä yhtään, sillä oon vähän arka juttelemaan tuntemattomille ja sellaista, mutta nämä kisat eivät olleet ongelma kun tunsin toisen järjestäjistä ja monia kisaajia jo ennestään.


Laitetaan kisavideo normaalista poiketen heti alkuun, jotta pääsette hiukan fiiliksiin. Kisathan olivat todella onnistuneet, ehkä yhdet kivoimmista missä olen ikinä ollut! Jotkut pitävät enemmän isoista ja kovatasoisista kisoista, mutta mä viihdyn parhaiten juurikin tälläisissä pikkukisoissa missä on rento meininki ja vähän porukkaa. 
Kaikki kuvat on ottanut Taika/@kht_muikkuoja ellei toisin mainita!

Ensimmäinen luokka alkoi heti mun saavuttua paikalle, sillä tulin viimeisenä. Hyvin olin kuitenkin ehtinyt lämmitellä, kun kävelin ilmeisesti kiertotietä kisapaikalle.. heh.
Huomasi kyllä etten ollut hetkeen esteitä treenannut, sillä ensimmäisen luokan kolmas sija jäi esteluokkien ainoaksi sijoituksekseni. Ratavideota katsoessani huomasin ratojeni olevan aikamoista räpeltämistä, sillä en keskittynyt tyyliin tai laukkoihin juuri ollenkaan. Pohja oli niin hyvä että ajattelin yrittää ratsastaa aikaa. Tällä kertaa se ei sentään kostautunut, jos joku muistaa mitä Raphin kanssa tapahtui viime syksynä samalla kentällä. :D

Rami ja Soihdun hurja estetykki Pommi
Sijoituksia ei siis esteluokista muita tullut, mutta Rami teki hyvät ja puhtaat radat joten olen todella tyytyväinen. Hevonen oli selvästi innoissaan, sillä korkeuksien kasvaessa se steppaili paikallaan lähtömerkkiä odottaessa ja tuntui todella vauhdikkaalta. Verkassa se ei kyllä ollut yhtään samanlainen, sillä se teki enemmän kieltoja kuin hyviä hyppyjä. Ei yhtään normaalia Ramilta, onneksi sama ei toistunut radoilla!


© Bibi

Ratojen kuvaamisesta (ja äänitehosteista) saamme kiittää Kht Soihdun Iiristä, jota näin näissä kisoissa pitkästä aikaa kunnolla!

Koululuokka menikin osaltani sitten paremmin, sillä sijoituin toiseksi. Ennen suoritusta jännäsin hirveästi muistanko radan, sillä olin alkanut treenaamaan sitä niin myöhään eikä se halunnut jäädä mieleeni millään. Muistin kuin muistinkin radan ja olin siitä todella iloinen. Yhdessä kohtaa vain jäin nanosekunniksi miettimään mitä seuraavaksi pitikään tehdä, mutta videolta sitä ei taida huomata. Muuten olenkin tyytyväinen rataan ja tolla nurmikentällä oli niin hurjan hyvä ratsastaa.


Viimeisenä luokkana oli pisteratsastus, joka on tuon esteratakoosteen lopussa. Tarkoituksena oli siis hypätä määrätyssä ajassa niin monta estettä kuin ehti ja mitä korkeampi este oli, sitä enemmän pisteitä siitä sai. Pudotuksesta taas miinustui pisteitä. Esteet olivat 60-110 cm väliltä, itse jäin pyörimään n. 60-90 cm esteille, sillä en uskaltanut korkeampaa yrittää. Sijoitushan tästäkin luokasta tuli, toinen sija. En ole ennen tälläisessä kisannut, oli kyllä kivaa!

Kivat ja viihtyisät kisat takana, kiitos kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti