19.3.2016

Aatu & Kajo - 1 year

 Arvatkaa, kuka unohti julkaista tämän ajallaan.. Oikea vuosipäivä oli jo hiihtolomalla!

Komea oriini! c) Tytti
Mihin se aika oikein valuu, kun mun pieni-suuri suokkiputte Aatu on asunut tallissani jo vuoden päivät? Tästä hevosesta on tullut mulle tärkeämpi, kuin aluksi kuvittelinkaan.Alunperinhän Aatu - tai silloinen Freyr - oli tarkoitettu myytäväksi. Kuitenkin keksin tehdä siitä nyt jo entisen vuokraponini keppariversion ja näinollen issikkaruuna Freyr syntyi. Kuitenkin vuokrikseni myytiin pian ja aina kun näin tallissani keppari-Freyrin, tulin vain surkealle tuulelle. Harkitsin vahvasti sen myymistä tiedottomana, mutta pian päätinkin muuttaa sen ulkonäköä ja tietoja hitusen.


Heppa sai läsin päähänsä ja rodukseen suomenhevosen. Fourwaysin Autsaideri "Aatu", muutama on tullut sanomaan kuinka hauskan nimen suokkini omistaa. Sen olemus muuttui samantien, mutta silti harkitsin vieläkin jonkin aikaa sen myymistä. Kuitenkin, jossain vaiheessa se ajatus sammui, aloin tykätä hevosesta enemmän ja enemmän. Ehkä sillä, että olen suokkien ystävä, on tekemistä asian kanssa. :DAatu on kovin luonteikas kaveri. Joskus ollaan niin kilttiä kouluratsua, kun toisinaan viedään ratsastajaa pitkin ryteikköä 100-0. Välillä taas kiukutellaan milloin mistäkin syystä, mutta useimpina päivinä ori on kiltti halinalle.

Frogive the editointi, se vammaa.. :D Oispa kesä.

Aatu rakastaa esteitä ja vauhtia, ette ole voineet olla huomaamatta sitä! Koulussa se ei ole erityisen taitava, perusjutut osaa ja vähän muitakin asioita. Maastoilen sillä myös usein länkkäsuitsien kanssa, koska wannabe länkkäratsastaja ja onhan Aatu rotunsa puolesta oikein sopiva siihen. Kisoja se ei ole koskaan kiertänyt, paitsi keksityssä historiassaan se on ollut ravihevonen, muttei menestynyt. Sen jälkeen se pyöri hetken ratsastuskoulussa. Se on lähinnä puskapolle, jonka kanssa tykkään käydä pitkillä maastoilla ja tehdä helppoja juttuja kentällä. Mukavaa vaihtelua noiden huippukouluratsujeni rinnalle.Jossain vaiheessa Aatun kasvattajaliite vaihtui Rajaportiksi, kun ori sai Ra.Ra.:sta sukua. Aatu oli kyllä suuri harppaus eteenpäin harrastuksessani, sillä se oli valmistuessaan hienoin tekemäni keppari ja olin siitä kovin ylpeä. Nykyäänhän löydän siitä vaikka mitä virheitä ja korvat sekä silmät ovat saaneet kyytiä muutamaan otteeseen. Se on myös reippaasti muita hevosiani isompi, jolloin sen ratsastaminen tuntuu välillä tosi hassulta, mutta onneksi se näyttää sopusuhtaiselta, hah. Silti en halua muuttaa sitä mitenkään radikaalisti, se on hyvä tuollaisenaan ja kelpaa mulle.6 kommenttia:

 1. Siis mitäh, onko siitä jo vuos?? Tuntuu että ihan vastahan sä laitoit ensimmäisen postauksen Aatusta! Ihana vuosivideo ja -postaus. ♥

  - Ansku Koo, kht Titillands

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain! Hirveen nopeasti on aika mennyt, hui :D Kiitos!

   Poista
 2. Kiva postaus! Jälkimmäinen video oli tosi kivasti editoitu ja molemmista tuli hirveet nostalgiafiilikset kesään :D

  VastaaPoista
 3. Anonyymi21.3.16

  Aatu on kyllä hirmuisen söpö! :3

  VastaaPoista