17.11.2015

Fixit FS


Saanen esitellä Fourwaysin ensimmäisen connemaraponin, Fixitin! Nuori ja säpäkkä poniori oli "vahinko", sillä alunperin mun piti tehdä myyntiponi Neean vanhasta ja keskenjääneestä poninraakileesta, mutta niin siinä kävi että valmistuttuaan poni oli aivan liian veikeän näköinen luovuttavaksi.
Ulkonäöllisestihän Fixit ei todellakaan ole parhaimmistoani, sillä se on päästä vähän joka suuntaan ihan vänkkyrä ja suukin jäi liian lyhyeksi, mutta silti se miellyttää mua niin paljon että haluan pitää sen tallissani.Ratsastin orilla ensimmäisen kerran jo viime viikolla ja kaveri osoittautui hyvin säpäkäksi, yritteliääksi ja esteillä kuumuvaksi. Miksiköhän mun kaikki hepat tuppaa olemaan sellaisisa, hmm.
Eilen, maanantaina, tuli semmonen mukava väli ratsastaa, kun koulusta päästyäni paistoi jonkin aikaa aurinko. Ja sade alkoi melkein heti sen jälkeen kun olin lopettanut, joten aika hyvä ajoitus!Loikittiin kavaletteja, jotka Fixit osasi hienosti kunhan vaan halusi. Välillä sen oli keksittävä omaa kivaa, kun pelkät kavaletit ja taivutukset eivät yksin enää kelvanneet. Ori on myös tosi tarkka ratsastajan liikkeistä, se ei yhtään siedä jos sitä häiritään pikkuvirheillä.


Ilme on just tollanen "njääh, ei jaksa"
Ja ratsastajaa viedään!
Jaksoi se olla hevosiksikin suurimman osan ajasta. Fixit kun on kovin yritteliäs ja innokas, sille ei kelpaa pelkkä köpöttely, joten kun alettiin työstämään reipasta ja pyörivää laukkaa, innostui ponikin työskentelemään kunnolla. Tultiin kavaletteja laukassakin pari kertaa, tosin aluksi poni ei millään tohtinut ymmärtää ettei niitä tarvitse hypätä, mutta kun saatiin pari hyvää ylitystä, päätin lopettaa siihen.Fixitin sivut ovat vielä keskeneräiset, mutta linkitän ne tuonne välilehtien "omat hevoset" -osioon kunhan valmistuvat. Toivottavasti tästäkin ponista saadaan mukava kisakaveri!

Kisoista puheenollen, viime viikonloppunahan olin Aamunkoiton kisoissa, niistä on tulossa (toivottavasti) lähiaikoina postaus, kunhan saan kuvia!

2 kommenttia: