8.1.2014

"Waiting for a light that never comes"

Ihan totta, olisipa kesä. Vaikea kuvitella, että minä, talvella syntynyt ja talvesta muutenkin nauttiva ihminen kaipaan kesää ja haluaisin sen jo olevan. Keppariharrastukseni on talvella aktiivisempi ja jaksan kylmässä enemmän, mutta silti. Tiedän, tiedän, olen jossakin vanhassa postauksessakin toivonut olevan kesä, mutta silloin lunta oli metri tolkulla koko maassa ja näin. Nyt ei ole yhtään, täällä eteläisessä Suomessa ainakaan. En kestä tälläistä pimeää keliä, en ehdi nähdä päivänvaloa melkein ollenkaan, kun arkena ehtii tulla pimeää ennen kuin pääsen koulusta kotiin asti. Ja koko ajan sataa, hyih. Yksinkertaisesti; Olisipa kesä.
Ja seuraavaksi päästään asiaan, tälläisen pienen alkuvalituksen jälkeen. Luvassa on koostetta viime sunnuntailta asti, mutta kuvia ei kuitenkaan ole kovin paljon, vaikka niin oli tarkoitus. Olen vaan yksinkertaisesti unohtanut kuvata, vaikka kamera matkassa onkin ollut. :-D
5.1. En tehnytkään mitään erityisempää, harjasin ainakin Tedin perusteellisesti sen syntymäpäivän kunniaksi. Vaikea totutella siihen, että se on nyt 6-vuotias eikä viisi.. Leakin sai nimipäivänsä kunniaksi rapsuttelut. :-)
Iltapäivällä kävin Tedillä maastossa Sirun ja Krissen kanssa. Krisse muuten vaihtoi nickinsä (käyttäjänimi) foorumilla Neeaksi, joten kutsun häntä tästä lähtien sillä nimellä täällä blogissa. Ja siis Neahan on Krissen (siis Neean) oikea nimi, jos joku ihmettelee että miksi juuri Neea.

Onkohan tämä kaveri täällä vielä koskaan esiintynyt? Kyseessä on Sirun haflingertamma Ellu, virallisemmin Sweet Golden Delicacy.


6.1. Käväisin taas maastossa, mutta unohdin kuvata. Ratsuna oli kuitenkin muistaakseni Lea. Illalla uskalsimme Neean kanssa illalla lähtemään tien yli maastoilemaan. Oikeastaan teemme niin aika usein, mutta ihan syystäkin vain pimeinä iltoina ja melko myöhään. Syy on yksinkertainen; pitää ylittää vilkas tie ilman että kukaan näkee ja tien toisella puolella olevassa 'metsässä' kulkee ihmisiä, joista osa on luokka-/koulukavereitani. Metsä heittomerkeillä siksi, koska kyseessä ei ihan mikään lähimetsän tapainen metsä ole, vaan kävelyteiden välissä kulkevia pieniä metsälänttejä. Vaikka oli pimeää, saatiin otettua muutama kuvakin. Hyvä puoli katuvaloissa. ;-)7.1. Vietin iltaa tallissa tekemällä varusteita ja kuunnellen samalla musiikkia. Yleensä kyllä teen varusteita sisällä, mutta siellä oli meteliä kun Sirulla ja Neealla oli ilmeisesti hauskaa keittiössä. Yritin siis tallissa saada sitä kaipaamaani omaa rauhaa, jota en ollut koko päivänä saanut, mutten kauaa tallissakaan saanut yksin olla, sillä Sirun ja Neean piti lähteä maastoon samalle lenkille tien yli, jossa olimme Neean kanssa eilen, mutteivät sitten menneetkään vaan jäivät talliin. Lopulta lähdin sisälle, mutta ei sielläkään saanut rauhaa..
Tein muuten tallissa muutamia "havaintoja". :-D
Palkintoja on kertynyt 'muutama'. Seinällä olevia on alempana vielä muutama lisää. Pääsisipä taas kisaamaan ja avaamaan tämän vuoden kisakauden!

Salama pilasi.. Inhoan kun lanka menee solmuun. Ja koska olen liian laiska vaihtamaan lankaa, nypin sitä neulalla auki.

Neean karsinat näyttävät niin oudon tyhjiltä, kun on tottunut siihen että ne on täpöten täynnä. Neealla on tallintyhjennys menossa, joten hevosia on enää nuo kaksi kuvassa näkyvvä ja Rokki. Olin itse Tassun vaihtamista vastaan, mutta en voinut vaikuttaa.. Neealle on kuitenkin tulossa kolme hevosta täyttämään tilaa.

Neealla on nuo omat naulakkonsa vähän täydempiä kuin minun. Kolme ensimmäistä vasemmalta on minun naulakoita ja loput Neean, joten eron varmasti huomaa!
Korjailin ja tein valmiiksi myös muutamia varusteita. Korjasin Bluen meksikolaisten turparemmin, kun se oli katkennut. Lisäksi ompelin Leon riimuun vihreän pehmusteen niskahihnaan, turpahihnassahan oli jo.

8.1. Olin nopea ja ehdin valoisaan aikaan kotiin. Halusin saada kuvat uudesta myytävästä, mutta ei sekään sitten onnistunut, koska tihutti vettä ja oli sumuista +salamalla taas pilasin. Ja tuo kangas on oikeasti ihan kauhean venyvää, sen takia täyttö on vähän huonoa..

Illemmalla kävin Leolla pienellä lenkillä pelkällä riimulla ja riimunnarulla. Ori osasi kulkea tosi hienosti, ei pukittanut tai syöksynyt mihinkään suuntaan. :-) Siru ja Neea olivat mukana myös ja maaston jälkeen Neea piti estetunnin, johon osallistuin Tedillä.
Tunnilla hyppäsimme aluksi matalaa pystyä oikeaan kierrokseen, jonka jälkeen vaihdoimme esteen okseriin ja hyppäsimme myös toiseen kierrokseen. Sitten siirryttiin tiukkojen kurvien harjoittelemiseen ja laitettiin esteet niin, että piti kääntää hevosta melko jyrkästi jotta pääsi ohjaamaan sen keskelle estettä. Lopuksi otettiin vähän pujottelua.
Mä oikeasti osaan hyvin tän kuvan pilaamisen salamalla ;-)


Hoidettu poni. Olen nyt jättänyt Tedin harjaamisen pois lähes kokonaan, koska tuo kangas menee siitä melko huonoon kuntoon.
Illan viettelin tallissa tekemällä Lealle kankia, joiden kuolaimia muokkailin vähän helpommaksi, koska pienien rinkuloiden taittelu alumminilangasta on hirveää hommaa. Neea rakenteli samalla uusia karsinoita hevosilleen, mutta siitä ei ole nyt kuvaa.
Ilman ohjia ja yhden puuttuvan hihnan takia kuolaimet eivät näytä ihan kangilta - enemmänkin fullcheekeiltä.

2 kommenttia:

  1. ihana postaus, mikäs sen nean tallin ja blogin osoitteet olivat? Ihana hafling tamma... : 3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Neean tallin osoite on krissentalli.suntuubi.com, blogia hänellä ei tietääkseni enää ole, tai ei ainakaan kirjoita sinne enää. :)

      Poista