4.1.2013

Uusi ulkoasu ja ja talliesittely

Joo-o, tekaisin uuden ulkoasun blogille. Ihan tyytyväinen oon väreihin, mutta yläkuva on ihan liian syksyinen. Vaihdan sen, heti kun saan jostain kivan talvikuvan. eli en koskaan vaiha sitä...

Keskiviikkona ratsein koulun takia vaan Ässän. Nealla (sanotaan nyt tästä lähtien Krisse) oli kaveri, NeVa käymässä, ni mentiin kolmisteen kentällä esteitä. Ässä meni ihan mukavasti, tosin vähän esitti NeVan hevoselle, mikä lie sen nimi nyt olikaan.. No, kimo se kumminkin oli! I <3 My knee, ja siihen sattu ihan liikaa vähänki kun jalka väänty sivulle. Sattuu sitä välillä vieläki, muttei hirveesti. Ja kaikkii varmasti kiinnosti.


Torstaina NeVa oli taas Krissen (Nean) kanssa. Lainasin sille Dimiä, kun ei omaa ottanut mukaan. Ite menin Rontilla, jolla on muuten _upeet_ kisaletit.
Hypein jotain 80 cm, oli muuten yllättävän helppo, vaikka Rontti onkin muita isompi ja vähän painavempi.  Lopuksi käytiin vielä maastossa, NeVa vaihtoi heposen Walluun. En edes ole testannut Wallun hackamoreja vielä, vaikka ne on ollut sillä about viikon. :'D

Perjantaina, eli tänään Zami tuli Krissen kanssa meille. Miten Krissellä yhtäkkiä on näin paljon kavereita käymässä?? Hilluttiin tallissa, laitoin tänään ne Rontin kisaletit, vaikka mainitsinkin sen jo torstain kohdalla, mut ihsm. Kokeilin myös Ässälle sykeröitä, mutta ei ne oikein istunut orille, niin menköön harja auki. Eihän ne sykeröt estekisoissa ole välttämättömät...

(c) Zami. Miks Rontti näyttää noin vinolta?


 Krisse ja Zami päättivät lähteä Zamille ja lähin itekkin mukaan, w/ Ässä, jolla piti olla tänään vapaapäivä... :D Oli muuten pelottavaa kuskata heppoja ison tien yli ja sitten vielä metsätietä pitkin, jossa vastaan tuli skootteripoikia. Oltiin ensin Zamin tallissa ja sitten lagattiin koneella ja muuten, Zamin kissa on liian pelottava!
Lähettiin sitten lopulta ratsastamaan. Ravailtiin eka 'ravipätkällä' (se oli tie) ja köpöteltiin sitten mettään, josta löytyi aivan mahtava alue kentäksi. Ratsastettiin sitten siellä, Ässä veti jotain omia levadejaan. Takasin kierrettiin jostain rivitalojen välistä. ö_Ö, en oo tottunut ratsastamaan muitten ihmisten lähellä.

Illalla vielä oltiin Krissen kanssa siivoilemassa tallia. Otettiin jo koristeet pois, kun loppiainen on jo sunnuntaina, eikä viikonloppuna ole aikaa ottaa niitä, kun lauantaina kisat Suvituulessa ja sunnuntaina ep. vir. näyttelyt Zamin luona. Menin siivoamisen jälkeen treenaamaan KÜR:ja Lassella. Mentiin läpi melkein kaikki biisit, joita kännykästä löysin, mm. nämä: x, x, x & x. Myönnän, ettei tossa ole kaikkia biisejä, mitä kännykästä löytyy... Loppukäynnit mentiin sitten maastoon.


Uskokaa pois, mun ilme oli kamala.
Huomenna olis sitten kisat Kht Suvituulessa. :) Odotan niitä kyllä innolla! Niistä sitten postaus varmaan jo huomenna, tai sitten ei.

Ajattelin muuten laittaa tähän myös vähän erilaisemman postauksen, kun yleensä. Alkaa varmasti käydä jo tylsiksi nuo "mitä tein" -postaukset.
Teen siis tallista esittelyn! Olkaa hyvä:

Tallina toimii vanha varasto, jonka kunnostin 2011 talliksi. Aluksi oli vain A ja B osat, mutta hevosmäärän lisääntyessä tein vielä C osan. "Osat" meinaavat karsinarivejä; kun tulee talliin, heti ensimmäinen rivi on A, seuraava eli keskimmäinen on B ja viimeinen C. Hevosia oli parhaimmillaan 25! 2012 vuonna hevosten määrä väheni, mistä syystä C osan sai poistaa.

Vasemmalla A osa, oikealla B.
Kaikilla hevosilla on omat varustenaulakot karsinansa edessä. B osan hevosilla ei ole  karsinoita, vaan kaikki nojaavat nojauspuomiin. A osaan olen rakentanut karsinat, koska hevoset valuivat ikävästi sivulle. Karsinoissa ja nojauspuomilla ja edessä laudat, jotta karsinoiden kuivikkeet eivät leviä. Kuivikkeita käytettiin ennen ruokana, mutta koimme sen hyödyttömäksi ja ruokakipot olivat tiellä. Olen suunnitellut tallin lattialle jotain mattoa, sillä se näyttää tyhjältä, kuten yllä olevasta kuvasta näkee.


Riimunnaruille naula.Hoitopaikan vieressä on kaappi, jossa on meille molemmille laatikot, joissa säilytämmehevostemme pinteleitä, harjoja ja loimia sekä pyyhkeitä. Oikeastaan en itse pidä harjoja laatikossa, vaan tuossa kuvassa telineestä roikkuvassa pussissa, jonka tein koulussa viime syksynä.
Hevosilla on kaikilla (paitsi ei vielä Reinolla) nimilaput karsinoidensa yläpuolella. A osan yllä on myös kaikenlaisia ilmoituslappuja. Tallissa ei ole nuppineulataulua, koska sitä ei saa kiinni minnekään.


 Ilmoitusseinällä on mm. Työntekijöiden tehtävälista (tyontekijöitä ei ole enää), tuntilista, omien hevosteni loimitusohjeet, säännöt ja hevosten hoito-ohje, koska se näyttää olevan Krisselle hiukan vaikeaa...


B osan hevosten nimilappuja.
Omien hevosteni liikutuslista, johon Krisse unohti merkitä Rontin...

Krissen liikutuslista, jossa kaunista käsialaa.
Tallissa on myös kalenteri, johon merkitään kaikki tapahtumat.
Ruusukkeet ja sukutaulut Jokimaan kepparimontèsta viime vuonna.
Ruusukekokoelmani.
Minun hevosillani on kaikilla paitsi Wallulla tuollaiset nimilaput riimuissa. Kuvan riimu on Vixenin vanha, siksi siinä lukee Vixen.

Vanha... tuoli toimii hoitopuomina. Erittäin käytännöllinen, kun tuossa ylätasanteella voi pitää harjojakin hoitamisen ajan.

Ja koska talli on varasto, löytyy sieltä kaikki sinne kuuluvat. Varasto on yhteydessä taloon, joten siellä on ilmastointipumppu (kai), joku vehje ja imurin... suodatin? Eivät ole kuitenkaan tiellä.

Kenttiä tallilla on kolme; Takapihan nurmikenttä, jota käytämme kesäisin kaikkiin lajeihin, joita ratsastamme, sorakenttä, jota käytämme joskus kesällä ja aina talvella, kun takapiha on täynnä lunta. Näiden lisäksi etupihalla on vielä toinen nurmikenttä, jota käytämme vain harvoin ja silloinkin kouluun.

Takapihan nurmikenttä

Etupihan nurmikenttä.

Sorakenttä, joka on huomattavasti pienempi kuin kaksi muuta.
Estekalusto on melko laaja. Se on kuitenkin aktiivisin lajimme, koulun ja maastoilun ohessa.
Kouluradan kirjaimia ei vielä ole, mutta sellaiset teen vielä joskus.

Estekaluston seasta löytyy näköjään myös lapio ja harja.

Pihatie käy mainiosti laukka- ja ravisuorasta.
Tällanen esittely tallista. Tuli melko pitkä, mutta eihän se haittaa. Esittäkää lukijat ja ei-lukijat toiveita, jos haluatte muita erikoispostauksia. Esim. Hevosten esittely tai maastojen esittely. En tee videopostauksia. :)

1 kommentti: