20.2.2017

Oritalli Asgardin talvikisat 12.2.2017


Kisakausi avattiin tänä vuonna jo odotettua aikaisemmin, kun @oritalliasgard:n Taija pisti pystyyn talvikisat. Meillä on tiimin kanssa tavoitteena SM-kisat 2017, joiden takia ollaan ihan hallikin vuokrattu treenaamista varten ja minä toivoin pääseväni edes kerran kisaamaan ennen SM-kisoja, jos siis sinne kisaamaan asti pääsen. Nämä talvikisat osuivatkin siis todella hyvään aikaan, meillä oli muutenkin tuolloin treeniviikonloppu niin päästiin usean tiimiläisen voimalla lähtemään!

Kisahevosina mulla oli Crys ja Blaster, molemmille nämä kisat olivat hyvää harjoitusta. Crysillehän homma oli ihan rutiinia, mutta se oli selvästi innoissaan päästessään pitkästä aikaa kisakentille. Blasterin otin mukaan ihan kokemuksen kannalta, nämä olivat orin toiset kisat.

Ottamiani kuvia löytää täältä ja kisaajat saavat sieltä napata kuvat itsestään. Kuvista ei saa poistaa copyright-merkkiä.


Ensimmäinen luokka oli ristikkoluokka aika-arvostelulla ja se kyllä sisälsi menoa ja meininkiä! Hylkyjä, kompurointia ja kaatumisia, vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Oikeastaan kaikki luokat sisälsivät ainakin kompurointia pohjan vuoksi.
Blaster oli aivan äärettömän pörheänä uudesta tilanteesta, mutta yllättävän hyvin hallussa, paitsi radalla jossa poni kiisi kurvit suoriksi ja minä keskityin vain ohjaamiseen. Hyvä ja puhdas rata saatiin, mutta sijoitusta ei.

Seuraavana oli 40-50 cm tyyliluokka, jonka ratsastin tutun ja turvallisen Crysin selässä. Rata olisi voinut mennä paremminkin, hypyt olivat vähän huonoja ja tein yhdessä kohtaa vähän huonon reittivalinnan, jonka vuoksi loppurata oli pelkkiä isoja ympyröitä samaan suuntaan. Viimeisellä esteellä meinasi käydä kalpaten, kun laskeutuessa polvet sanoivat että eivät jaksa ja pettivät alta, mutta pystyssä pysyttiin! Tämä rata kuitenkin soi meille kolmannen sijan ja pyörivää laukkaa kehuttiin.
Viimeisen esteluokan (60-70 cm aika) koittaessa alkoi jo kylmä iskeä, joten kuvaaminen jäi vähemmälle ja itsensä lämmittäminen enemmälle. Mulla oli tässä luokassa taas Blaster ja vähän hirvitti koko luokka; pehmeään ja luistavaan pohjaan nähden estekorkeus oli minulle aika iso eikä nopeaa aikaa saataisi varmasti. Päätinkin lähteä radalle tavoitteena vain puhdas ja hyvä rata ja se saatiin. Blasterkin oli tällä radalla paljon paremmin hallussa, hieno ori! Kisat menivätkin pojan osalta tosi hyvin, sai varmasti positiivisen kokemuksen ja voidaan hyvillä mielin jatkaa kisakautta.

Viimeinen osallistumani luokka oli kür ja tätä varten olin harjoitellut kovasti. Mulla oli tosi hyvä fiilis siitä ja hyvin se menikin, muutamia virheitä lukuunottamatta. Ensimmäinen sijahan siitä napsahti ja on kyllä vieläkin hiukan ylpeä mieli, kun arvostelupaperissa komeili muutama yhdeksikkö!


Nämä ja alemmat (c) Tutti
Kisat olivat tosi viihtyisät ja riemukkaat pienestä kylmyydestä huolimatta (pukeutumiskysymys!!), harmi ettei junat odota, vaan jouduimme lähtemään ennen näyttelyluokkia. Kiitos Taijalle järkkäämisestä, ehdottomasti olen uudelleenkin tulossa! Nyt taas keskitytään treenaamaan kohti SM-kisoja, pitäkää kaikki peukkuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti