13.9.2015

Ylienergisyyttä ja laukanvaihto-ongelmaa

Mitä tähän kirjottais, jotenkin ei vaan aivot tahdo toimia. Ehkä alotetaan sillä samalla vanhalla..


Moikka! Ihanaa, kun syksy taas tulee. Ilmat on viilentynyt tosi paljon ja oon taas innostunut tekemään vaikka mitä, kun ei ole enää niin kuuma. 'Vaikka mitä' ei tosin ole tarkoittanut keppareita, sillä mulla oli huomaamatta parin viikon tauko niistä, hups. Nyt kuitenkin on aika taas aktivisoitua, jossen halua olla aivan ruosteessa ensi viikonloppuna Kht Riman leirillä.


Viime torstaina mun oli tarkoitus hyppiä Tedillä pitkästä aikaa. Yritykseksi se tosin jäi, kun viileä syysilta, ylienerginen, vähälle liikutukselle jäänyt poni ja esteet eivät olleet kovin hyvä yhdistelmä ja lopputuloksena poni sinkoili ja kiisi sinne, tänne ja tonne.

Eikös muuten olekin kivat nää Tedin LG-bridlet, en ookaan tainnut esitellä niitä täällä.
Jotkut oli näköjään käynyt jo treenailemassa ennen meitä! No ei, Siru ja Neea kävi ponien kanssa mua ja iskää moikkaamassa tässä yksi päivä.
Sain sitten idean lähteä etsimään jotain hyvää laukkasuoraa, jolla Tedin ylimääräistä virtaa purkaa. Harmi, kun peltoja ei oltu vielä (eikä kyllä ole vieläkään!) puitu, koska peltoralli olisi ollut täydellinen vaihtoehto sillä hetkellä. Päädyin sitten kuvailemaan kaikennäköistä ja rallitettiin myös ponin kanssa sellaista hurjaa tikitystä yhtä metsäpolkua edestakaisin.

Anteeksi pellonomistaja
Tänään eli sunnuntaina lähdin aamupäivästä Lahteen etsimään uutta syystakkia ja sitä etsiessä ajattelin hiukan tätä harrastusta, joten päädyin ostamaan myös parit legginsit, koska kaikki mun hyvät hyppyhousut ovat jo elämää nähneet. Kesken shoppailun myös kengän pohja alkoi yhtäkkiä repsottaa, joten sain hyvän syyn ostaa uudet lenkkarit. Kotiin päästyäni kasasin innoissani esteradan kentälle aikomuksenani testata näitä uutukaisia kenkuleita ja toisia housuista ja hyvät oli! Nyt kelpaa taas hyppiä.

Ratsukseni valikoitu Lea, kun en sillä pitkään aikaan ollut hypännyt. Vähän arvellutti että mitä tästä tulee, kun viimeeksi hypätessä Lea oli tosi huono, ei päästy 70 senttimetristäkään yli. Ehkä silloin oli vaan huono hyppypäivä, nyt meni paljon paremmin ja päästiin jopa metri!

Hienosti keskelle estettä


Lea hyppäsi innokkaasti ja pyrki hyvin eteen, ei ollut kuitenkaan liian energinen. Tamman isot askeleet eivät meinaa mahtua tuolle pitkulaiselle kentälle, mutta hyvää treeniähän se on kun täytyy jo alkulämpätessä miettiä askelten pituuksia.
Ongelma, johon mun nyt täytyy Lean kanssa keskittyä, on laukanvaihdot. Mä en tiedä mikä siinä on kun kaikilla muilla hevosilla ratsastaessa menee laukanvaihdot korkeampienkin esteiden päällä hyvin, mutta Lealla puomit kolisee, kieltää seuraavalle esteelle tai vaihtaa laukan takaisin. Pitää siis kiinnittää tähän enemmän huomiota jatkossa.
Kuvasin muutaman hyvin menneen radan, joissa vaihdot menee ihan hyvin, mutta jouduin metrille kääntäessä vaihtamaan laukan takaisin oikeaan kun en vasemmalla pääsisi niin korkeaa estettä, että siinä takaisinvaihdot olivat tahallisia.


Lopuksi vielä hypättiin rata ihan matalilla esteillä ja loppulämppäiltiin kevyesti. Tuli kyllä pikkanen hiki, kun en hetkeen ole näin rankasti ratsatellut.. 

Vielä muuten..


...Ois kiva jos olis edes joskus joku joka kuvaisi mua, itselaukaisin on toisinaan vähän hankala...

Onko teilläkin käynyt samoin, että on ongelma joka toistuu vain yhdellä hevosella?

1 kommentti:

  1. Juu on joitain pikku ongelmia, jotka toisilla hepoilla onnistuu hyvin ja sitten yhdellä ei niin ollenkaan! :D Hassua tämä. Kiva postaus!

    VastaaPoista