10.10.2016

Hevosesittely 6/7: Rami

Kuudentena vuorossa ei-niin-vanha mutta viisas Rami!

(c) Taija
Nimi: FS Primetime "Rami"
Rotu: ranskanravuri, ori
Syntynyt: 2006
Tekijä: Kajo, Kht Fourways
Ramin sivut

Rami, aina niin järkevä ja luotettava pikku ravurini. Yksi hienoimmista tekemistäni hevosista ja erittäin lupaava hevonen kisakentille. Ramia suunnittelin ja pohdin jo kauan ennen kuin edes aloin sitä tekemään ja ori selkeästi toi sen mitä sieltä puuttui.
Luonteeltaan Rami on miellyttämishaluinen ja yritteliäs, aina positiivisella asenteella liikkeellä. Kuitenkin kyseessä on myös johtajaluonne, joten orille on heti näytettävä oma paikkansa. Tarvitsee siis määrätietoisen ja kokeneen ratsastajan, mutta olen päästänyt kokemattomammankin selkään. Tyynestä ja "järkähtämättömästä" ensivaikutelmastaan huolimatta Rami on todella hellyydenkipeä ja tykkää olla rapsuteltavana.

(c) Tutti
Ramin keksitty historia kertoo, että siitä kaavailtiin alunperin ravihevosta, mutta orista ei juoksijaksi ollutkaan jonka vuoksi siitä on monien ratsukouluttajien avustuksella tullut pitkälle koulutettu kenttäratsu. Sillä on paljon kapasiteettia koulupuolella ja se hyppää myös hyvin, kyseessä on siis lupaava kisaratsu. Vaan oman tallini kisaheppavahvistusta siitä tuskin koskaan tulee, sillä mielessäni on pitkään pyörinyt ajatus orin myymisestä ja alan olla jo aika varma tästä päätöksestä. Vaikka se kiva hevonen onkin, se ei ole minulle sopiva ratsu; liian pieni ja liian kevyt ja näistä ominaisuuksista en keppihevosessa pidä.

Ramilla on suitsina Rambo Micklemit, joista saa siis helposti sekä kuolaimelliset että kuolaimettomat. Rami toimii todella hyvin ilman kuolaimia, jonka vuoksi ollaan menty todella paljon ilman niitä, Kisatilanteissa olen kuitenkin pitänyt kuolaimet suussa.

Random fact: Ramin kokonimi tulee eräästä slovakialaisesta biisistä, johon viime syksynä tykästyin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti