27.9.2016

Hevosesittely 4/7: Aatu

Neljäntenä vuorossa vauhdikas suokkijunttura Aatu!


Nimi: Rajaportin Autsaideri "Aatu"
Rotu: suomenhevonen, ori
Syntynyt: 2005, 11-vuotias
Tekijä: Kajo, Kht Fourways
Aatun sivut

Aatu, supisuomalainen putte joka tykkää peltolaukoista ja esteistä. Jälkimmäisestä vähän liikaakin. Entisenä ravurina vauhtia löytyy eikä ainakaan vielä kummoisia osaa, mutta hitaasti hyvä tulee. On poju kuitenkin rauhoittunut siitä, millainen sähläri se oli tullessaan, onneksi.
Esteitä Aatu tosiaan rakastaa, sillä se kuumuu aivan älyttömästi ja on jatkuvasti menossa kovaa ja korkealta. Aatu kuuluu niihin hevosiin, joita ei vauhtiin päästyään niin vain hidastella, joten ratsastajalla on toisinaan aika huimat hetket siellä selässä. Maastoilustakin innostuu, mutta yksin mentäessä ei ole suurempia ongelmia. Porukassa taas Aatu kannattaa laittaa kulkemaan viimeisenä, sillä etenkin laukassa ori ei kestä jos joku tulee sen takana, tällöin se aika varmasti lähtee kisaamaan. Muutoin Aatu onkin mainio maastoratsu, varmajalkainen ja peloton. Vaikka keulimista ja pukittamista harrastaakin.

(c) Taija
Koulutustasoltaan Aatu siis on jokin vaativa puska Ö, ei siis osaa kuin perusaskellajit, joista laukka on vielä vähän huonoa. Siirtymiset myös tuottaa päänvaivaa, kun ori tuppaa menemään aina sellaista vauhtia että menee jo jalat sekaisin. Pikkuhiljaa kuitenkin edetään ja kyllä siitä vielä kelpo ratsu tulee. Kisakentille en varmaan Aatun kanssa aio, lähinnä haluan siitä kivan harrastehepan jonka kanssa voi treenailla vähän rennommin.
Aatun kanssa on myös ollut pitkään kunnon kuolainralli menossa, kun mikään ei tuntunut orille sopivalta vaihtoehdolta. Nyt ollaan siirrytty kokeilemaan kuolaimettomia, ja Aatu on heti paremman tuntuinen ratsastaa kun sillä on S-hackamoret!


Random fact: Olen meinannut vaihtaa Aatun harjan tummemmaksi ravuriharjaksi, mutta tulin toisiin aatoksiin (onneksi).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti