19.9.2016

Hevosesittely 3/7; Crys

Kolmantena vuorossa tallin lempeä luottoratsu!

(c) Tutti
Nimi: AP Blitzangel "Crystal, Crys"
Rotu: Hannover
Syntynyt: 2007, 9-vuotias
Tekijä: Joey, Vaellustalli Aphé
Crysin sivut

Silmäteräni Crys. Tämä tamma on kaikkea mitä kisaratsulta voi toivoa; erittäin miellyttämishaluinen ja työskentelyyn motivoitunut, aina valmiina hommiin. Kouluradoilla elementissään, esteistä nauttii. En ole koskaan ratsastanut näin tasapainoisella ja hyväntuntuisella hepalla. Myös maastoesteet menee, mutta muuten maastoillessa on hiukan säpsy ja uudet asiat vähän jännittää. Sillä on kuitenkin maastoiltu myös ilman varusteita. Voih, Crys on vaan niin ihana että sitä on hankala kuvailla!
Tuskin vaikeaa arvata miksi se on ykköskisaratsuni.

©Maikken
Vaikka Crys helpolta kuulostaakin, se ei ole mikään aloittelijoiden ratsu, sillä vaatii selkeät ja päättäväiset avut. Varovasti pyytämisestä ei ole mitään hyötyä, selkeät käskyt saavat tamman toimimaan. Parhaimmillaan tää kääntyy vaikka kolikon päällä, kunhan osaa painella oikeita nappuloita! Crys antaa ratsastajan virheitä paljon anteeksi, mutta jossain menee raja ja välillä tälläkin hevosella palaa pinna. Pukit ja muu kiukuttelu eivät kuitenkaan ole arkipäivää (eli osaan ratsastaa hehheh), pääosin Crys on todella lepsu tapaus. Kisapaikalla varsinkin se osaa ottaa oikein lunkisti.

Kouluratsastus on tosiaankin Crysin alaa. Tamma on pitkälle koulutettu ja sillä kisasinkin ensimmäisen (ja tähän mennessä ainoan) vaativan koululuokan. Se mielellään hioo asioita niin kauan että ne menevät nappiin ja toisin kuin varsansa Raph, se jaksaa kokoajan keskittyä. Ei se huono esteissäkään ole, vähän ehkä toisinaan kyttäilee ja esteille, joiden taakse ei näe (esim. lankut ja muurit), Crys tarvitsee paljon kannustusta. Kuitenkaan erikoisesteet eivät yleensä tuota ongelmaa ja viime kesänäkin tamma loiskautti maahan kaivetusta vesiesteestä läpi sellaista vauhtia että!

Random fact: Käytän Crysillä kuolaintutteja, koska sen kuolaimet ovat päästäneet väriä tamman suupieliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti