14.9.2016

Hevosesittely 2/7: Lea

Seuraavana vuorossa tallin kipakka puoliverinen, vanha kunnon Lea.

(c) Taija
Nimi: FS Red Alert "Lea"
Rotu: Tanskalainen puoliverinen, tamma
Syntynyt: 2004, 12-vuotias
Tekijä: Aili, Katajiston talli
Lean sivut

Kuten Tedin, on Leankin vuonna 2013 taiteillut samainen Aili, jonka kädenjäljestä pidin kovasti silloin kun hän vielä hevosia ompeli. Tämä tamma vaan on säilynyt hiukan shettispojua paremmin, vaikkei tosiaan ole enää pitkään aikaan ollut uudenveroinen. 
Lea on kipakka, oman arvonsa tunteva ja siitä kiinni pitävä, eloisa puokkitamma joka sekin aikoinaan toimi mulla kisaratsuna. Nykyään se on melkein pelkästään maastoilukäytössä, sillä - niin hassulta kuin se kuulostaakin - en osaa ratsastaa sitä kentällä. Lea on sellainen pitkula pötkylä joka kulkee kaula pitkänä, sellaista on vaikea ratsastaa kun on tottunut niihin kauniisti muodossa kulkeviin kouluratsuihin. :D Maastoiluun Lea on aivan bueno, sillä vauhtia ja intoa riittää pitempiinkin lenkkeihin ja vaikka toisin voisikin aiemmasta luonnekuvauksesta luulla, on tamma mitä luotettavin maastoratsu. Toki alkumetreillä saattaa pientä pomppimista ilmetä rouvan intoilun vuoksi ja toisinaan se muistuttaa enempi kirahvia kyttäillessään pienten vihreiden miesten varalta, mutta muuten Lea on elementissään kentän aitojen ulkopuolella. 


Ei Lea kuitenkaan mikään osaamaton ole, ratsastaja vaan ei tiedä miten heppa toimii.. Taipuu vaikka mihin piruetteihin ja hypätty ollaan yli metriä. Mutta jokainen talli tarvitsee sen yhden puskaponin, ja meillä se on vanha kunnon Lea. Nyt ollaan kuitenkin kokeiltu Lean kanssa vähän uusia juttuja, sillä löysin laatikoiden pohjalta tammalle täydellisesti istuvat länkkäsuitset! Täydelliset maastoiluun ja olen ajatellut muitakin westernjuttuja Lean kanssa harjoitella, että josko tässä olisi tammalle se oma laji.
Lea on todella myös nopea ja rakastaa vauhtia, joten tulevaisuudessa olisi mahtavaa päästä tamman kanssa laukkakisoihin. Muuten me sitten jatketaan yhteisiä maastoretkiä ja satunnaista kentällä pyörimistä - onhan hevonen hyvä välillä läpiratsastaa ja vaihtelu tekee Lean mielelle ihan hyvää.

Random fact: Olen kisannut ensimmäisen koululuokkani Lealla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti