5.9.2016

Hevosesittely 1/7: Tedi

Hevostenesittelyä on toivottu, en olekaan tainnut nykyisestä katraastani sellaista ikinä tehdä. Esittelen ponini vanhimmasta uusimpaan, joten aloitamme Tedistä.

(c) Taija
Nimi: Kt. Teddy Bear "Tedi"
Rotu: shetlanninponi, ori
Syntynyt: 2008, 8-vuotias
Tekijä: Aili, Katajiston talli, v. 2013
Tedin sivut

Tedin ostin jo lopettaneelta Aililta vuonna 2013 ja näinollen se on tämänhetkisestä hevoskatraasta tallissa kauiten asunut. Oikeastaan poni taitaa olla kaikista koskaan omistamistani hevosista pisimpään mulla ollut. Ja vaikka Tedi ei enää aktiivisessa käytössä olekaan, se ei silti tule koskaan multa lähtemään.
Luonteeltaan Tedi on juuri sellainen, mitä shettiksistä pidetään stereotypiana; kiltti ja suloinen, mutta myös äärimmäisen itsepäinen ja ovela. Etenkin nyt kun orin liikutus on vähentynyt, se on alkanut temppuamaan enemmän kuin ennen. Pukit, jumittaminen ja sählääminen eivät ole enää yllättäviä, pikemminkin odotettavissa. Kuitenkin jos ratsastaja pysyy tiukkana ja päättäväisenä, keskittyy Tedikin lopulta ja silloin se toimii hienosti. Hoitaessa ja muuten käsiteltäessä se käyttäytyy esimerkillisesti ja aloittelevammatkin voi huoletta käsitellä sitä.

(c) Taija
Esteitä Tedi rakastaa ja entisenä ykköskisaratsunani se on kisannut kokoonsa nähden korkeitakin luokkia. Kuitenkin muutama vuosi sitten radat alkoivat mennä huonommin ja ori vaikutti kyllästyneeltä koko hommaan, joten päätin antaa sille tauon kisaamisesta ja keskittyä nuorempiin ja lupaaviin ratsuihin. Tältä tauolta Tedi ei kuitenkaan koskaa palannut. Nykyään se on lähinnä seuraponina jolla enimmäkseen maastoillaan ja välillä yritän saada sen toimimaan kentällä. Orin kuntokin on huonontunut niin ulkonäöllisesti (kangas nukkaantunut, harja vähän purkaantunut) kuin fyysisesti, joten se ei enää jaksa kamalan rankkoja treenejä. Yhä se kuitenkin innostuu nähdessään kentällä esteitä ja on innoissaan menossa. Koulussa ori osaa perusasiat, muttei enempää. Ei se kyllä erityisen kiinnostunut kouluratsastuksesta olekaan, se lähinnä lompsii puoliunessa eteenpäin tai vaihtoestoisesti temppuaa.

Tulevaisuudessa haluaisin viedä Tedin edes kerran pyörähtämään taas kisakentillä ja siskolleni olen suunnitellut pitäväni ponilla silloin tällöin tunteja nyt kun Leo ei enää ole tallissa, mutta muuten poni on kevyessä käytössä. Vaikka se keksityltä iältään onkin parhaassa iässä, on kolme vuotta kepparilla jo paljon, etenkin jos se on ne vuodet ollut aktiivisessa käytössä. Aili on tehnyt aivan älyttömän suloisen ponin, jonka haluan kestävän mahdollisimman pitkään. ♥

Random fact: Tedi on kolmipalainen, mutta moni luulee sitä kaksipalaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti