4.6.2015

#ystavanikeppariharrastajat

Instagramin keppariharrastajien välillä on viime päivinä ollut menossa jos jonkinmoista draamaa ja sitä sivusta seuranneena (okei, puutuin mä ehkä vähäsen) päätin nyt kirjoittaa tämän postauksen, jonka aihe käsittelee sitä, mihin tää harrastus on menossa. Muutamat ovat jo tästä kirjoittaneet postauksia ja Instagramissa moni on käsitellyt aihetta, mutta kirjoitan silti.


Viime vuonna Instagram sai suuren suosion kepparipiireissä. Sinne kun oli helppo lisätä kuvia ja videoita, siellä oli myös helppo käydä keskustelua muiden harrastajien kanssa. Nykyään lähes kaikki keppariharrastajat ovat Instassa. Sen myötä foorumi on hiljentynyt lähes täysin. En kuitenkaan tullut puhumaan foorumista, vaan Instagramista ja siitä, kuinka jotkut siellä käyttäytyvät.


Ennen ongelmana oli se, kun ulkopuoliset kiusasivat (ja kiusaavat yhä) keppareista. "Lapset leikkii keppihevosilla". "Ratsastaisit ees oikeella hevosella". "Iihahaa, iihahaa!". Tämä on jo tarpeeksi iso ongelma, joten mikä onkaan ihanampaa, kuin kiusaaminen keppariharrastajien keskuudessa?
Instagramin myötä kiusaaminen kepparipiirien sisällä on yleistynyt todella paljon. Toki riitoja ja tappelua on ollut ennenkin joidenkin välillä, mutta Instan yleistyttyä siitä on tullut ongelma. Siellä kun on helppoa saada muita puolelleen tuomalla riidan julkiseksi omalle tililleen. Varsinkin, jos kyseessä on joku "feimi" tyyppi, sillä silloinhan hänen "faninsa" totta kai puolustavat häntä ja tämä riidan toinen osapuoli saa kamalasti lokaa niskaansa henkilöiltä, jotka tietävät asiasta vain sen, mitä heidän ihailemansa henkilö on heille kertonut.
Yleensä tämmöinen leviää lähes kaikkien kepparikäyttäjien tietoon ja tadaa, kunnon draama on valmis! Tämmöinen heikentää huomattavasti ilmapiiriä harrastajien keskuudessa ja saa kaikki huonolle tuulelle. Tää alkaa oikeasti olla tosi iso ongelma. Eikö riitä, että joitain meistä kiusaa jo ei-keppariharrastajat siitä, kun ratsastamme keppihevosilla? Pitääkö vielä harrastajienkin kiusata toisiaan? Mihin tää on oikein menossa?


Ainakin silloin, kun mä löysin tieni tänne keppariharrastajien URL-maailmaan kaikki olivat mukavia ja ystävällisiä toisilleen ja tukivat toinen toisiaan. Meidän harrastajien pitäisi yhä tukea toisiamme ja omilla teoillamme taata, että tämä olisi jokaiselle mukava harrastus. Miettikää nyt siis jokainen käyttäytymistänne toisianne kohtaan. Riitoja tulee kaikille, mutta älkää tuoko niitä julkisiksi, vaan sopikaa ne keskenänne, tai olkaa sopimatta. Yritetään yhdessä taas rakentaa mukava ja turvallinen ilmapiiri tälle harrastukselle.

Haastan nyt ihan jokaisen, jolla keppihevosaiheinen Instagram on, julkaisemaan jonkun kivan kuvan ja kertomaan parhaimmat/mukavimmat hetkensä toisten keppariharrastajien seurassa. Käytä häshtägiä #ystavanikeppariharrastajat jotta voimme yhdessä selailla ja lukea. Tägätkää toki minutkin @kht_fourways jos olette yksityisiä, jotta minä näen. :)

Olen puhunut, aamen.

11 kommenttia:

 1. Anonyymi4.6.15

  Täyttä asiaa, ja oma mielipide näihin riitoihin on se, että vaikka joskus voi suututtaa jonkun kaverin tekemiset, niin ei kannata levittää sitä kaikille, siitä tulee vaan pahaa mieltä ja lisää riitoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, keppariharrastajien piiri on kuitenkin niin tiivis että tuollainen leviää todella monen tietoon :/

   Poista
 2. asiaa! kivasti kirjoitettu :)

  VastaaPoista
 3. Täyttä totta, laittaisin instaan kuvan, jos sellainen minulta löytyisi!

  VastaaPoista
 4. Ennen keppareilla ratsasteltiin enemmän ilon kautta, nykyään ainut ilo on kuuluisuus ja jatkuva kisaaminen, mahdollisimman hienot, näyttelyissä pärjäävät hevoset jne. Monet eivät edes halua alkaa tehdä hevosia, koska se ensimmäinen tuotos ei vastaakaan samaa tasoa kuin vuosia keppihevosia valmistaneen henkilön hevoset..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen täysin samaa mieltä. Onhan se mukavaa päästä kisoihin tapaamaan muita harrastajia jne. mutta alunperinhän tämän harrastuksen idea on ratsastaa niillä keppareilla omaksi ilokseen, ei menestyksen ja julkisuuden vuoksi..

   Poista
 5. Hyvä postaus ja teksti, nostan hattua! Täysin samaa mieltä, enkä keksi tähän nyt oikein lisättävää, vaikka tekisikin mieli jatkaa aihetta vielä pikkiriikkisen.

  Ja hei, pitääpä muuten mennä tekemään tuo #ystavanikeppariharrastajat juttu! :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Munkin mielestä tää jäi vähän tyngäksi, mutta pikkuvikoja :D Ja hienoa!

   Poista