18.12.2013

18.luukku: Hevosten esittely

Muutaman vanhan hevoseni olen tässä blogissa esitellyt, mutta nyt tulee sitten nämä nykyiset.

Kt. Teddy Bear

Tutummin Tedi. Tedi on kohta vuoden Fourwaysissä asustellut shetlanninponiori, joka rakastaa hyppäämistä. Ponin kokoon nähden se hyppää huomattavasti korkeita esteitä, sillä olen sillä hypännyt useastikin metrin yksittäisenä ja 80 cm ratana. Tedillä on paljon sisua ja yritteliäisyyttä, eikä se kestä epäonnistumista, jonka vuoksi kisoissa on usein nähty pukittelemista ja mököttämistä puomin putoamisen takia. Tedi on menestynein hevoseni, niin IRL kuin URL. Tedihän se meni voittamaan syksyn aikana kaksienkin kisojen 80 cm luokat! URL-puolella Tedi on saanut arvonimet JS, KUMA ja irto-SERT.
Tedin taidokasta puolta tasapainottaa kuitenkin orin pimeä puoli. Tedi osaa halutessaan olla todellinen riesa. Silloin se ei suostu tekemään mitään ilman pakottamista ja riitelyä. Tedi myös haastaa joskus tappeluunkin, vaikka onkin pieni.
Tedi on myös tallin pitkäaikaisin asukki, 5. tammikuuta tulee vuoden päivät täyteen!Heran Colibri

Kutsumanimeltään tämä welsh-risteytys on Leo. Leo on poni, jonka kanssa ei tekeminen ihan heti lopu! Koska Leo on jekuttamisen mestari, leikkimisen kuningas ja hauskanpidon keisari, voin taata, että tekemistä riittää. ;)
Leon vahvuuksia on esteet. Nuoresta iästään huolimatta se pysyy hallinnassa hyvin, jos siis haluaa, ja osaa suhteellisen hyvin sovittaa jo itse askeleet esteelle ja joskus se jopa päättää oikaista itse kisoissa radalla, jolloin saattaa tulla nopeampi aika. Kouluratsastuskin menee niin ja näin, silloin vaan kannattaa teettää orille paljon tehtävää, ettei se tylsisty ja keksi omaa tehtävää (ts. ratsastajan höynäyttäminen). Estetaitojensa avulla päästiin Leon ensimmäisissä kisoissa kolmannelle sijalle, ja toivon että nuori poika pääsisi pian uudelleen mukaani kisakentille.FS Red Alert

Tuttavallisemmin tämä puoliverinen prinsessa on Lea. Ja todellakin prinsessa, sillä Lea on todella nirso lähes kaiken suhteen eikä missään nimessä suostu esim. kulkemaan lätäköstä. Tamman kanssa täytyy olla todella pehmeäkätinen, ettei se vedä hernettä nenään.
Mutta kaiken tuon nirsoilun alta löytyy kuitenkin yhteistyönhaluinen hevonen, jonka vahvuuksia on kouluratsastus ja sitäkös Lea rakastaa! Se tekee mielellään kaikkein vaativimmatkin liikkeet, ja onkin oikein hyvin sijoittunut kisoissa. Hyppäämisestä Lea ei nyt niin kovin paljon pidä, mutta hyppää silti. Hyppäysinnottomuudesta huolimatta napattiin syksyn aikana muutama sijoitus kisoissa.FS Bluestreak

Blue siis. Blue on ehkä omalaatuisin hevonen jonka olen koskaan tavannut. Tämä American Bashkir Curly on oikea toimintapakkaus! Siltä ei energiaa ja ilkikurisuutta puutu. Nykyään Blue on oppinut olemaan vähän kiltimmin ja tulee paremmin toimeen muiden hevosten kanssa, mutta ennen, matkamme alkuaikoina se oli oikea riesa! Kuinkakohan monta kertaa se on ratsastaessani pukittanut, potkinut tai muuten vaan riehunut? Tai kuinkakohan monta kertaa olen sen selästä tippunut? Yhdessä vaiheessa jopa vihasin sen käytöstä. Ja kun otetaan vielä huomioon, että Krissen omistuksessa ollessaan se oli todella kiltti, jne. mutta minun kanssani se on ensimmäisestä ratsastuskerrasta (muistan sen kerran) lähtien ollut todellinen jukuri. Nykyään olen saanut sen vähän rauhoittumaan ja Blue on oppinut kunnioittamaan minua sen pomona, joten nyt on alkanut menemään oikein hyvin.
Blue on omiaan kouluratsastuksessa. Se on notkea, sukkela ja viisas, jonka vuoksi se pärjää myös esteillä hyvin. Blue kuitenkaan tulee koskaan pääsemään kisahevosekseni, kun mietitään millainen se porukassa on. Joskus kuitenkin aion viedä sen pieniin kisoihin ja katsoa asiaa sitten tarkemmin.
FS Mirage of me

Mira on mukava pikku painttamma, jonka kanssa mielellään ratsastan. Tamma on tosi monipuolinen ratsu, ja kaiken lisäksi vielä hyvin koulutettu ja kiltti. Koulutasoltaan se on GP, joten vaativamman puoleinenkaan koulu ei sitä haittaa. Vielä en ole sillä kisannut, mutta pian aion. Miralla on myös vähän koulutusta lännenratsastuksessa, se taitaa osata enemmän kuin minä, joten sen taidot ikävä kyllä jäävät vähän näkymättömiin. Esteratsuksikin Mira soveltuu, mutta liika kuumuminen välillä haittaa menoa.
Mira tulee kaikkien kanssa toimeen, mutta käyttäytyy joskus hyvin välinpitämättömästi toisia kohtaan. Mira ei missään nimessä suostu menemään Lean kanssa eri tarhoihin, pitäähän parhaiden kavereiden olla samassa tarhassa!Scottesta en vielä tee esittelyä, koska en sen luonnetta, ym. vielä tunne, niin..

2 kommenttia: