14.12.2013

14. luukku: Ohje riimun tekoon

Riimun teko-ohjeita esiintyy monissa muissakin keppariblogeissa, mutta teen silti tännekin sellaisen, sillä Tedi nyt muutenkin tarvitsi uutta riimua.

Kaikki, mitä tarvitset:
-huopaa/feelceä
-neljä rinkulaa ja klipsi
-ompelulankaa
-Nimikyltti, jos hevoselle sellaisen laitat


Leikkaa kankaasta pitkä suikale ja kiinnitä se nuppineulalla yhteen rinkuloista. Sitten sovitat, että se on tarpeeksi pitkä ja kiinnität päähän toisen rinkulan. Suikaleen pitäisi siis yltää suupielestä suupieleen. Kun suikale on sopiva, ompele se sitten kiinni rinkuloihin.

Seuraavaksi leikkaat kankaasta kaksi suikaletta. Toisen pitää yltää rinkulasta rinkulaan turvan päältä, ja toisen alta. Ompele ne sitten kiinni rinkuloihin, joista pitkä suikale on kiinni. Jos hevoselle tulee nimikyltti, kannattaa se tässä vaiheessa pujottaa alahihnaan. Toki sen voi laittaa vasta lopussakin.

Nyt riimun pitäisi näyttää tältä.

Leikkaa pitkä suikale poikki molemmilta puolilta sopivasta kohtaa. Ompele niihin rinkulat kiinni.

Sitten leikkaat taas pitkän suikaleen ja ompele sen jompaan kumpaan äsken kiinnitettyihin rinkuloihin. Sovita, että se yltää toisen puolen rinkulaan ja ompele vapaaseen päähän klipsi kiinni. HUOM. Klipsi kannattaa kiinnittää ensin rinkulaan ja sitten sovittaa sen kanssa, että suikale on sopivan pituinen.

Lopuksi vain ompelet suikaleen kiinni klipsuun.

Riimua voi myös koristella vaikka napeilla tai pehmusteilla, itse en jaksanut vielä koristella, mutta todennäköisesti olen tekemässä tuohon riimuun jonkinnäköisiä koristeita. Jos et vielä ole nimikylttiä laittanut, sen saa myös tässä vaiheessa laitettua.

7 kommenttia:

 1. No nyt siellä on se lukija homma jos haluat niin nyt voit liittyä.

  VastaaPoista
 2. Kaikista näistä sun ohjeista on mulle hyötyä! Tälläkin ohjeella varmasti kokeilen tehdä riimun, paitsi ettei siitä tule koskaan niin hienoa kuin tämä... :) Voisitko joskus joulukalenterin jälkeen tehdä ohjeen kuolaimettomille suitsille? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos hyödyt tästä! c:
   Ja katsotaan, ehkä voisin tehdäkin.. ;)

   Poista
 3. Anonyymi14.12.13

  Onko riimu vaaleanpunainen vai keltainen ku joissai kuvis näyttää keltaselt ja joissai vaaleenpunaselta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on vaaleanpunainen, valaistus vain oli kellertävä niin saattaa hämätä :)

   Poista
 4. Tosta tuli hieno! Ja muutenkin nää sun ohjeet on tosi kivoja :)

  VastaaPoista