12.2.2013

Hevosten esittely, part 3!

En kai ole tehnyt hevosten esittelyn kolmatta osaa, eli Ässästä? Ite en ainakaan sitä löytänyt, joten kai se sitten on tekemättä.
Sunnuntaina ja maanantaina en kiireiltäni ehtinyt ratsastaa polleroisia, enkä kyllä tänäänkään ole jaksanut mennä...

Mx'n Lentäjä Ässä

Nimi: Mx'n Lentäjä Ässä "Ässä"
Rotu: SH/PV-risteytys

Hoidettaessa Ässä ei turhaan pyöri tai pelleile, vaan antaa hoitajan tehdä hommansa rauhassa. Silmien ja sierainten ympärysten pyyhkiminen sienellä on kuitenkin oripojasta kamalaa! Sitä inhottaa ajatus siitä, että joku tulee märällä sienellä sörkkimään sen silmiä tai sieraimia. Muuten kaiken muun se antaa tehdä mutkitta. Taluttaessa saattaa kiikuttaa taluttajan perässään pusikkoon, mutta nykäisemällä sen saa jatkamaan matkaa. Portilla pitää olla varovainen, sillä jos Atte on laitumella, Ässälle tulee kamala kiire sen luo, parhaita kaveruksia kun ovat. Tarhasta hakeminen voi olla hankalaa, ellei Atte sitten lähde ensin, jolloin ori kiiruhtaa perään. Muussa tapauksessa Ässä pinkoo laidunta ympäri, päästää lähelle ja taas pakenee. Kun sen sitten saa kiinni, se ei suostu heti liikkumaan, vaan pitää melko lailla houkutella se tulemaan. Kaikelta tältä kuitenkin vältytään, jos Atte haetaan ensin!
Ratsastettaessa Ässä on tottunut oikomaan. Sille ei koskaan ollut ollut opetettu, että kulmista ei oiota, vaan ne mennään uria pitkin. Tämän takia ulko-ohja täytyy olla enemmän tuntumalla, kuin sisäohja, jotta orin saisi pysymään uralla. Ässä kuitenkin unohtaa oikomisen nopeasti, kun keskitytään johonkin hauskaan, kuten esterataan. Ässä on taitava hyppäämään ja on sijoittunutkin muutaman kerran kisoissa. Zoe. kuitenkin uskoo, että orista olisi enemmän koulupuolelle, kun Ässä taitaa monia koululiikkeitä lisätystä ravista passageen. Maastossa Ässä ei ole kamalan säikky, mitä nyt joskus säpsähtää pusikosta ilmestyvää lintua tai kulman takaa tulevaa autoa. Porukassa on kova näykkimään, siksi turvaväli muiden hevosten kanssa suositeltavaa.
Uittaminen on orin mieleen, etenkin oikein kuumalla hellesäällä.


Ässä ennen uutta täyttöä.
Kaikin puolin mukava ori, jonka kovasti toivoisin menestyvän kisoissa, varsinkin koulupuolella, kun orista on siihen. :)

2 kommenttia:

  1. Anonyymi21.8.13

    Tosi kiva kuva Ässäst joka on otettu meijän tallista :)

    VastaaPoista