8.1.2013

Tunteja ja valmennuksia

Piti tulla eilenä jo kirjoittamaan, mutta olin laiska enkä tullut...
Maanantaina Krisse piti minulle ja Kht Pegasusworldin Siljalle tunnin. Mentiin kaikenlaista, enimmäkseen estepanoitteista. Testailin Tediä vähän enemmän ja hain meiltä sitä yhteistä rytmiä, yms. Oli melko vaikeeta sovittaa omat askeleet Tedin rotuun nähden sopiviksi. Tiputeltiin runsaasti ja ori kielsi usein. Sain sen kuitenkin hyppäämään muutaman kerran  hyvin. Kavaletit se suurinpiirtein loikki yli.

Hyi, kauhee...
 Illalla vielä Krissen kanssa maastoon pellolle, Tedillä ja Bamsella. Hankikanto on kivaa, kunhan se kantais muussakin, kuin käynnissä... Napsein myös jotain kuvia:
Rontti tarhailee.

Itselaukaisimella otettu, joten laatu on mitä on.

Nopeasti myös hutaisin tällaisen keskeneräisen loimen, jota en kuitenkaan jaksa tehdä valmiiksi...


Ja Atelle tein oman riimunnarun. Muillekin on tulossa.


Tiistaina, eli tänään (ylläri) En ratsastanut ollenkaan itse, vaan pidin Krisselle ja Siljalle kouluvalkan. Harjoiteltiin avo- ja sulkutaivutuksia, sitä miten päin se hevonen liikkuu ja väistöjä. Piti myös moneen kertaan muistuttaa, että työstävät sitä hevosen liikettä ja kannustavat tarpeeksi eteen; Krissen uusi poni, Santerikin suurinpiirtein laahusti eteenpäin, kuin myös Siljan hevonen. Tein puomeista ympyrän ja ratsastivat sitä hetken. Käskin myös tehdä laukanvaihtoja molempien pitkien sivujen puolivälissä ja avustin tätä tehtävää puomeilla, kun taisi molemmista tuntua hiukan vaikelta, että missä kohdassa se laukka vaihdettiin - puomin jälkeen. Hehheh, kuitenkin molemmat vaihtoivat sen puomin kohdalla. :'D Ja koska pimeä on ihana asia, en voinut kuvata...

Postaus jäi vähän tyngäksi, joten aloitan tällaisen hevosten esittelyn osissa! Vanhimmasta hevosesta uusimpiin, eli ensin on vuorossa Dimi!

SV Diminuento

Nimi: SV Diminuento "Dimi"
Rotu: Welsh A

Dimi on koko harrastukseni alkujuuri - Jos sitä ei olisi, en harrastaisi keppareita. Tein Dimin kokonaan käsin ja se on suuton, plus lyhyt kaula, mutta oli ja on yhä tärkeä hevonen harrastuksessani. 
Dimi on luonteeltaan kovin hurmaava ja rakastettava. Se pitää hiukan nuoremmistakin, eikä nirsoile aloittelijan aloittelevasta käsittelystä. Dimi kiintyy nopeasti ihmisiin, joita se näkee usein ja on tekemisissä heidän kanssaan. Harjatessa seisoo kiltisti paikallaan ja nauttii harjauksesta. Se osaa kuitenkin olla vähän ilkikurinen. Näykkimistä tai potkimista se ei harrasta, mutta esimerkiksi harjojen ja varusteiden nostelu ja pudottelu on hauskaa! Karkailua Dimi ei harrasta.
Ratsastettaessa on ehkä hiukan laiska, mutta taitavalla käsittelyllä ja kannustuksella poniin saa liikettä. Kun Dimi sitten innostuu, sen energiaa on vaikea pysäyttää. Poni taitaa koulua helppoon C:hen asti ja hyppää 80-90 cm. Maastoilu on kuitenkin herran suosikeista ensimmäinen. Se rakastaa vapauden tunnetta ja viihtyy maastossa niin seurassa, kuin yksinkin.
Dimi on suurisydämminen poni.

Toisen osan teen joskus, se onkin sitten Atesta! :)  
E/ Sössin ton Dimin esittelytekstin kanssa, sori. :(

2 kommenttia:

  1. Anonyymi19.5.13

    Tosi kiva kuva Rontista! ja miten osaatte tehä noi hyviä ja hienoja loimia :o ? :)

    VastaaPoista