19.1.2013

Taukoilua

Anteeksi kamalasti, olen ilkeä, enkä tullut tänne kirjoittamaan vaikka piti.
Mutta, viikolla en ratsastanut yhtäkään kepsukkaa. Ei huvittanut, en jaksanut. Ja sain jonkun hirveän hingun päästä ratsastamaan heposilla. Ratsastin viimeeks viime kesällä, kun olin leirillä.

Perjantaina sain mun innostuksen takasin ja lähin Krissen kanssa muutaman tunnin lenkille. Kameraa en edes viitsinyt ottaa mukaan, koska pakkasta oli kiitettävät 26 astetta. Kylmä ei ainakaan mulla ollut. Uskollisina ratsuina meillä oli Ässä ja Tommi. Lenkki oli oikeastaan kuin tehty Ässälle; sopivia suoria laukkaa ja ravia varten, pientä risukkoa, kallioita, joita kiipeiltiin ja peltoja, joissa ori sai hyvää hankitreeniä. Silja oli myös mukana alkumatkasta, mutta kääntyi takasin kotiin, kun kuulemma jalkaan sattui.

Lauantaina, eli tänään kävin taas maastossa. Vaihtelun vuoksi Dimillä, poni kun on erinomainen maastoratsu. Lenkki oli kyllä tavattoman tylsä, talsittiin ensin tunti per suunta ja toinen tunti takaisin täysin samaa reittiä. Ei toki ollut tylsää...

Ääh, en oo kuvannut ollenkaan, ni tähän postaukseen ei muita kuvia, kuin hevosten esittelyn part.2.

SV ACHANTUS

Nimi: SV Achantus "Atte"
Rotu: Suomen(pien)hevonen

Atte on melkolailla orimainen muiden ruunien/orien seurassa. Ruuna on melko lihaksikas ja haluaa esitellä voimiaan muille. Atte on "yhden tytön hevonen", koska ei suostu kenenkään muun ratsuksi, kuin minun.
Taluttaessa seuraa kiltisti, eikä tuolloin yritä syömään. Hoitaessa seisoo rauhassa paikallaan ja tarkastelee valppaana ympäristöä ja sen tapahtumia. Ei mitenkään arasta mitään hoitotoimenpiteitä ja jaksaa olla paikoillaan jopa kisalettien laiton ajan, vaikka siinä meneekin jos jonkin aikaa.
 
Ratsastettaessa on heti hereillä avuille ja alkaa vähän ajan päästä hakea muotoon, ellei sitten olla maastossa. Esteitä poju hyppää leikiten, ennätys on sen 105 cm. Koulua kulkee kauniisti muodossa ja peräänantoon sen saa heti kun pyytää. Askelpituudet sujuvat helposti, samoin pohkeenväistöt, piaffet, passaget sekä piruetit. Kapriole onnistuu myös, mutta ei täydellisesti, koska olen vielä vähän arka asian kanssa. Atte on yleensä se hevonen, jolla harjoittelee KUR:ja. Maastossa on välillä hiukan epävarma, mutta myös vauhdikas. Atte ei niinkään pidä uimisesta, mutta kahlaaminen maittaa. Lumitreeni taitaa olla ruunan lempipuuhaa, eli ratsastetaan syvässä hangessa, jolloin hevosen kunto kohenee.
Minulla on suuria suunnitelmia Aten varalle ja Atte onkin silmäteräni. :)

Toi nyt oli ainoa kuva, jonka löysin, muut kuvat oon kai poistanut, ni niitä tulee joskus lisää. Kuvan riimukin on ikivanha.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti